0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Декорирана цифра или буква за празнична украса в няколко стъпки

Всяко хубаво събитие е вълнуващо, независимо дали става дума за рожден ден, кръщене, сватба, юбилей, имен ден или друг празничен повод. Украсата е един от най-важните елементи в деня, като подготовката за нея изисква предварително планиране и подготовка. Един от най-търсените акценти през последните години са декоративните цифри или букви. Те могат да бъдат изработени от различни материали. Най-хубавото е, че основните неща, които са необходими не са много, достъпни са и това, което е най-важно са всъщност времето, желанието и въображението да бъдат създадени.

Декорирана цифра или буква за празнична украса В декорацията на празнична цифра или буква могат да бъдат използвани сатен, сатенени панделки, панделки от релефен сатен, панделки от органза. Те могат да бъдат избрани като основа или да бъдат оформени като акцент при завършване на проекта. Избрани за финален щрих, е възможно да са в комбинация от няколко вида панделки, в изчистен вид или обогатени с перли и други декоративни елементи.
Самата фигура също е важно да бъда изработена от гладък материал, върху който може да се работи.
Декорирана цифра или буква за празнична украса от фоам В няколко кратки стъпки ще ви разкажем как за няколко часа създадохме наше творение.

Стъпка 1

За изработването на цифрата се спряхме на розов фоам, който изрязахме по шаблон. Подготвихме около 10 бр., които с помощта на горещ силикон залепихме един към друг, за да постигнем обем. Въпреки колебанията ни, дали да изберем сърцевидни перли полусфери за залепяне или перлени рози, надделя решението да използваме кръгли перли полусфери за залепяне в бебешко розово и бяло. Подбрахме няколко размера големини, за да придадем разчупеност на проекта.
Декорирана цифра или буква за празнична украса от перли полусфери Стъпка 2

Украсяването с перлите, използвайки пистолет с горещ силикон е процеса, който отнема най-дълго време. Ние залепихме цялостно перли по контура на цифрата, след което започнахме да я запълваме, като редувахме различни по размер и цвят перли, като концентрирано, за акцент сложихме по-голям размер от белите перли полусфери.
Декорирана цифра или буква за празнична украса Стъпка 3

След като приключихме залепянето, оставихме цифрата, която правим настрани. Помислихме с какво да продължим, за да завършим декорацията. Върнахме се към елемента и проверихме дали има перли, които не са прикрепени добре и има ли празни места, които да запълним. Проверихме и дали цифрата има нужда от допълнително подравняване,  като премахнахме излишното с макетен нож.
Декорирана цифра или буква за празнична украса и панделка сатен Стъпка 4

Вариантите за цялостно завършване на буквата или цифрата са няколко. Може да положите кант от панделка, като ние ви препоръчваме тя да бъде от релефен сатен. Може да изберете да направите допълнителна панделка като акцент, която да е изчистена или съчетание от няколко елемента. За нашата цифра ние избрахме панделка от релефен сатен, която придаде завършеност и допълнителна елегантност. 
Изработката на подобен проект е предизвикателство, носещо голямо удовлетворение и наслада от резултата. Свободата да избереш размер, цвят и материали е неповторима, а още по-хубаво е, че всичко, което ви е необходимо – фоам, панделки и предпочитани перли може да закупите на преференциални цени, след регистрация в онлайн магазина на Ракхива. В него може да се вдъхновите за още идеи, както и да разгледате хиляди артикули, подходящи за всеки тип повод. Всяка доставка на направена поръчка е експресна – в рамките на работен ден, а поръчки над 100 лв. са с безплатен транспорт.