Rakhiva

Как се опакова подарък за бейбишауър с целофан

Измислили са го прагматичните американци и са го нарекли бейбишауър. Празник на нероденото още бебе. Ако не сте предубедени, може да го използвате като повод да съберете приятели, да получите подаръци за бебето. Прави се около 3-4 седмици преди то да дойде на бял свят. Какви подаръци? Най-необходимите неща – дрешки, чорапчета, хавлийки и какво ли още не. Идеята е добра. Ние можем само да ви покажем как да опаковате тези съкровища.

Първото правило е да са опаковани в нещо чисто. Идеален за тази цел е прозрачният целофан, който е много предпочитан за опаковане на подаръци за бебе. Разбира се с подходяща панделка чисти цветове, която често се нарича ицветарска панделка. За целофана нека бъде прозрачен целофан за опаковане на подаръци, но може да бъде и прозрачен целофан на цветя

 

Как се опакова подарък за бейбишауър с целофан?

Първо изберете основа за опаковката – за може да използвате плетено кошче, или просто чиста картонена основа – като тези на тортите.

   

Наредете компактно, но красиво самите подаръци.

  Това може да се окаже една не лека дизайнерска задача. 
  Поставете целофана и картонената основа върху него и след това подредените подаръци.

Съберете краищата на целофана над подаръка, за да оформите опаковката. Справихте ли се? Чудесно! 

 

Тъй като целофанът е прозрачен, украсата е самият подарък. Но все пак е хубаво да има някакъв ярък, свеж привлекателен акцент.

 

Разбира се – панделка!

 

Много подходяща за целта е цветарската едноцветна панделка. Тя има достатъчно твърдост, за да изглежда обемна. Освен това всички знаем колко красиво може да се къдри, когато се прокара през острието на ножица.

   

Ето как се завързва красиво панделка. Първо се навива многократно като внимателно държите средата на панделката с ръка. След това прегънете панделката в средата, както е показано на снимката. С помощта на ножица я срежете точно на сгъвката в средата от двете страни. Трябва да остане една малка тясна ивица, която да я крепи.

   

Успоредно с това си отрежете точно толкова тясна ивица за завързване на панделката в средата.

Здраво я завържете, както е показано на снимката. След това внимателно с пръсти оформете панделката листо по листо.

По подобен начин се правят и панделките от органза например.

   

Така, остава самода закрепите своята панделка върху прозрачния опаковъчен целофан, да направите няколко къдрици и готово.

   

Подаръкът засиява от красота.

 

 

Останете с Ракхива за още идеи за творчество и декорация.

 

Снимки flutterandsparkle. Текст Ракхива.