Rakhiva

Великденска декорация от тишу хартия

Докато още сме на вълна кошници за яйца, ето една свежа идея за великденска декорация. Да се направи е истинска детска игра. Така че си вземете малки помощници. Ще ви покажем вълшебството, с което да превърнете една стара и обикновена плетена кошница в слънчева и разноцветна великденска кошница за яйца. Тази декорация е много подходяща и за сватбени тържества.

Ще ви са нужни само няколко листа от разноцветната и ефирна тишу хартия или едноцветна креп хартия, ножица и лепило. За запълване на вътрешността на кошничката се използва хартиена рафия. Върху нея за по-голяма сигурност ще се поставят великденските яйца.

 

И така – първо пригответе старата кошница.

  Подберете желаните от вас цветове на листата тишу хартия или крепирана хартия. Изрежете от всеки едноцветен лист тишу, или креп, кръгове с диаметър около педя. Количеството на кръговете зависи от размера на вашата кошница. В нашия случай, тъй като тя е голяма, са употребени около 200 кръга тишу хартия, за да бъде покрита.

За да не си играете да режете безкрайно – просто сгънете големия лист тишу многократно докато се получи сгъната квадратна кърпичка с дължина на страната, равна на диаметъра на кръга. След това заоблете с ножицата краищата на тишуто или крепираната хартия, оформяйки кръгче. Така с едно рязане ще имате много кръгове тишу.

   

Следващата стъпка е да вземете с ръка и да нагънете артистично кръгче тишу, след което да го залепите с лепило за кошницата. Продължете по този начин в хоризонтална посока, оформяйки последователно ред по ред декорацията на великденската кошница.

   

Както виждате на снимката – тук са насложени отгоре надолу ред от розово тишу, ред виолетово тишу, ред кремаво тишу и т.н. Разбира се, имате пълна свобода на цветови комбинации.

  Следващата стъпка е да запълните вътрешността на кошницата с рафия. 
   

Така едновременно създавате илюзия за птиче гнездо, а в същото време ще сте сигурни, че шарените яйца ще останат при пренасяне здрави. Особено ако за носенето на кошничката си имате малки помощници. :)

Светли великденски празници от Ракхива!

 

Снимки lilyshop. Текст Ракхива.