Rakhiva

КАК СЕ ПРАВЯТ ЦВЕТЯ ОТ ФИЛЦ – РОЗИ ЗА ЦВЕТНИЦА (с шаблон)

Цветница наближава и душите ни се изпълват с настроение, цветове и аромат. Въображението ни работи на пълни творчески обороти и вае една след друга приказни дизайнерски идеи. Като тези невероятни рози от филц. Веднага си ги представяме как със своите свежи и нежни цветове разцъфват на Цветница, красят Великденската ни трапеза, греят на сватбено тържество или кръщене, или кацват на ревера ни във формата на брошкаот филц… И навсякъде правят своето вълшебство и ни карат да се усмихнем щастливо!

А е толкова евтино и лесно да се направят – всичко е като детска игра.

Ще са ви необходими следните материали: филц в различни цветове, картон или хартия за отпечатване на шаблона, ножица, лепило.

 
Първо разпечатайте шаблона за най-вътрешните листа на розите от филц. Изберете с каква големина ще бъде вашата роза. След това с необходимата ви големина по шаблона изрежете филца. 
   

За да получите по-голяма роза с повече листчета, допълнително изрежете още един или два реда листчета, в съответния размер и във формата, както са показани на снимката.

Обърнете внимание на долните изрязани триъгълници – те са важни! По тях също филцът се залепя или зашива, като по този начин се оформят красивите обемни листчета на цвета.

След това просто завивайте листчетата, като успоредно с това ги залепвайте със силиконово лепило.

Започнете завиването с най-вътрешния изрязан по шаблона филц, и то откъм полегатата му страна.

Ето какви красиви разноцветни рози от филц се получават.

Светли празници на Цветница и Великден!

 

От Ракхива