0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Цветовете на Великден

Може би най-прекрасният, най-любимият и най-шареният пролетен празник у нас е Великден. Той е пъстър, усмихнат, изпълнен с красиви цветя, птичи песни, развълнувани разговори, топли козунаци, цветни яйца и смях... Но за да пресъздадем това невероятно настроение във всички около нас, трябва да се постараем и да подберем декорации и цветове в унисон с празника. За тази цел за Великден 2022 от „Ракхива“ Ви препоръчваме да се спрете на пастелните тонове като бяло, виолетово/лилаво, розово, зелено, жълто, сиво и синьо. Символиката на всеки един от тях, ще допълни празничния дух. А ето и значенията на всеки един от изброениете цветове, както и няколко идеи как да ги съчетаете:
 
Бяло за Великден Бяло - цветът, който е перфектен за използване в комбинация с всички останали пастелни цветове. То символизира чистотата, вярата и радостта. Можете да използвате бялото за основа, например за покривка за маса (а ако искате, да бъдете по-оргинални за целта може да използвате сатен, тюл или текстилна хартия) или пък като акцент, например сатенена лента или дантела в букет, в косата, декорация за салфетки и пр.
Лилаво за Великден Виолетово/лилаво - цветът, който се свързва с кралските особи и мъдростта. Но за Великден лилавото придобива друго значение, а именно символ на страданието в контекста на Великия пост и особено на Разпети петък. За да включите цвета във вашата декорация, можете да декорирате ваза за празничната маса със сатен, мъниста, перли, тюл или дантели, празничните столове също могат да бъдат напълно преобразени с помощта на елегантен италиански тюл.
Зелено за Великден Зелено - цветът, който се свързва с растежа, надеждата, прераждането и вечния живот. То символизира прераждането на всичко около нас през пролетния сезон-цветята, дървета, животинки и пр. Ако искате да включите този близък до природата цвят, може да използвате салфетки, прибори или свещи, декорирани със сатен или пък да изработите зелени кошнички, изработени от хартиен туист за яйцата.
Жълто за Великден Жълто - цветът, който се свързва с радостта и слънцето. То символизира озаряването на празничния ден. Ако решите да включите жълтият цвят във вашата великденски декорация, можете да изработите красив венец с микс от изкуствени пъдпъдъчи яйца с жълто и златисто за елегантен декор за вашата входна врата.
Розово за Великден Розово - цветът, който се свързва с любовта и радостта. То символизира младостта и щастието. Ако искате да добавите мека причудлива нотка на празничния ден, можете да изработите розови калъфки за филц (без шиене) или пък нежни брошки в розов цвят или сатенени розови розички
Сиво Сиво - цветът, който се свързва със сложността и интелекта. То символизира елегантността и би било идеалният акцент за празника. Ако решите да използвате този цвят в декорацията си, можете да изработите красиви цветя от тишу или хартия или пък да напълните стъклени шишенца със сиви мъниста и късметчета.
Синьо за Великден Синьо - цветът, който се свързва с честността и лоялността. То символизира почивката и сигурността.  Ако синьото ще присъства на Вашия Великден, можете да изработите за всички присъстващи поставки за яйцата или пък кошничка за яйца от хартиен туист.