Rakhiva

10 идеи за украса на Цветница и Великден от опаковъчни материали с хартиени цветя

Ето какво се получава, когато се срещнат в душата на нашите майстори-естети Пролетта и Приложното изкуство. Достатъчни са само малко опаковъчни материали, за да се получат тези

10 оригинални идеи за украса и декорация на Цветница и Великден. Разцъфтяват приказни букети от хартиени цветя, цветя от хартиен шнур, крепирана хартия, цветя от тишу хартия и пр.

Пригответе си малко опаковъчни материали: Хартиен шнур с тел, Хартиена рафия, Хартиен шнур 'Туист', Едноцветна креп хартия, Тишу хартия (Италия), Целофан 70/100см, Мрежа за цветя (едноцветна), Едноцветен целофан за цветя, а също така ножица и лепило.

 

Хартиен шнур с тел Хартиена рафия Хартиен шнур Туист Едноцветна креп хартия Тишу хартия (Италия) Целофан за цветя Мрежа за цветя (едноцветна)

Вие също може да сте сред нашите майстори-ваятели от опаковъчна хартия на чудни цветя!

Та нали казват, че цветята са поетите на природата. Може би затова нерядко се случва едно малко пролетно цвете така дълбоко да ни очарова. Да докосне и отключи неподозирани възможности у нас. Да ни вдъхнови за красота и съвършенство.  

Пролетни цветя от хартия

Нима ще познаете, че тези невероятно нарциси не са истински, а са направени от Хартиен шнур с тел и Хартиен шнур 'Туист'! Измайсторила ги е Ценка Драганова от гр. Трявна.

 Цветя от хартия  

Тези Пролетни цветя, по идея на ЕТ "Вилиан-Велико Великов" от гр. Правец, крият в тичинките си малки боядисани пъдпъдъчи яйца и бонбони. Направени са от:Хартиен шнур с тел, Хартиена рафия и Хартиен шнур 'Туист'.


 

 Цветя от хартия  

Ето една свежа италианска идея на Картотехника Роси за хартиени цветя. Те са подходящи за декориране на подарък, но също така създават пролетно настроение за Цветница и Великден във вашия дом. Цветята са направени от тънка Едноцветна креп хартия, с която лесно се работи и е податлива за оформяне на нежни и фини цветя и за направата на красиви аранжировки. 

 хартиени цветя  

Ето още една идея за Прелестно хартиено цвете от нашите италиански приятели Картотехника Роси (Италия). Направено е от Тишу хартия (Италия).

 пролетни цветя от хартия  

 

А тези нежни теменужки са по идея на Рени Цолова от "МАЙ 99" ЕООД гр. Ловеч.

Чудесна украса за всеки дом, офис или вила. Направени са от Едноцветна креп хартия, Хартиен шнур с тел и Хартиена рафия.

 пролетни цветя от хартиябукети от хартиени цветя А това са пролетните букети от хартиени цветя на Ангелина Съръчобанова, гр. Свети Влас. Тя е направила букета от Едноцветна креп хартия, Панделки мрежа, Мрежа за цветя (едноцветна), Панделка Златен кант, Хартиен шнур с тел и Хартиен шнур 'Туист'!
 пролетни цветя от хартия  

И разбира се след кокичета и лалета, разцъфтяват хартиени цветя като макове! Ето идеята на Андриана Добрева от гр. София: Макове от хартия, направени от Едноцветна креп хартия, Хартиен шнур с тел и Хартиен шнур 'Туист'

 хартиени цвутя ог креп хартия

 

Другото ни предложение за украса, а защо не и за подарък за Цветница е този букет от хартиени цветя – лалета и рози, изпратен ни от Юлия Вълчева – фирма "ТАНИК" ЕООД от гр. Варна. Направен е изкусно от Едноцветна креп хартия и Тишу хартия (Италия). Може вместо тичинки в цветята да поставите бонбони.

 хартиен букет от шоколадови бонбони   

Ред е и на идеите за хартиен букет с шоколадови бонбони, която ни бяха изпратени от  ЕТ"Дева-95-КрасимираВеликова", гр. Правец. При направата на букета са използвани следните опаковъчни материали: Едноцветна креп хартия и Едноцв. пандели.

 Цветя от тишу хартия  

И, както може би знаете – един  купон за Цветница, за имен ден или за Великден не би бил купон без красивите големи висящи цветни топки за декорация. Тези са направени от Тишу хартия (Италия) и Хартиен шнур с тел.

цветя от целофан

А това са красивите цветя-топки на Меги от Ракхива, изработени от: Целофан 70/100см, Хартиен шнур с тел, Многоцветен целофан 50/50см, Едноцветен целофан 50/50 и Едноцв. пандели.
Те са много подходящи и за външна декорация на двора или градината. Целофанът не се мокри от дъжда и снега, и остава все така красив под лъчите на слънцето.

Весело посрещане на Цветница, на именни дни и Великден!

От Ракхива