0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Баба Марта в градината. Лесна и бърза идея за голяма мартеница от мрежа

Баба Марта е един от най-обичаните от децата пролетни празници. Очакват мартенички всички - и малчуганите в детските градини, и учениците в училище, и учителите, и родителите, и бабите и дявовците. Има някакво вълшебство в това да сложите до бялото червено, да ги усучете като в спирала, като снежна хала и така да завъртите в съзнанието си света, че всичките ви мечти да се сбъднат. Защото точно така става! А за да има ефект магията и да зарадват децата е много хубаво, ако поставите една голяма мартеница още на входната врата, или на двора, къдета се събират децата, или на дървото пред блока... Или дори пред входа офиса. А как да си направите такава голяма мартеница? Лесно е! Само за 10 минути! 

 Сигурно и вие като нея сте се забързали да направите сами за празника голяма, красива и ефектна мартеница за дома или офиса. Е, добре, ние от Ракхива сме насреща – на вас специално посвещаваме следващия си урок. В него ще ви покажем как за максимум 30 минути се прави такава мартеница от мрежа за цветя.

Необходими ще са ви следните материали за мартеницата:

1. Мрежа за цветя – бяла и червена
2. Хартиен шнур с тел - МИКС Хартиен шнур с тел на метър или Хартиен шнур с тел ролка.
3. Може да добавите панделка сатен в  бяло и червено.
4. Ножица и конец.

мрежа за цветя  хартиен шнур с тел, бяло, ролка хартиен шнур с тел, червено, ролка Панделка сатен, бяла  Панделка сатен, червенапанделка релефен сатен червена на бели точки

Мрежата за цветя има своите невероятни предимства за направата на голяма мартеница. Тя е устойчива на всякакви метеорологични условия. Няма да се повреди нито от дъжд, нито от сняг, нито да избледнее от слънцето. Има свойството да си остава обемна и да не се сплесква, дори, когато се нагъне в средата. Това предава на мартеничката симпатичен пухкав вид. Освен това е с много разнообразни ярки запомнящи се цветове. Затова тази мрежа я предпочитат външни декорации - за декорацията на мартенички, на пролетни цветя и пр.

материали за голяма матртеница

Пригответе си бяла и червена мрежа за цветя за самите топки на мартеничката, както и бял и червен хартиен шнур с тел, за да захванете с него топките. За връзките на мартеничката ще ви трябва бяла и червена сатенена панделка.
 

 Баба Марта в градината. Лесна и бърза идея за голяма мартеница от мрежа  

По същия начин едно до друго поставете и останалите парчета мрежа.

   

Ето какво се получава ако добавите и малко червено-бяла панделка сатен. Самата панделка може да видите как да направите в нашия урок тук.

   
   

а ето и други разновизности за венец от мрежа.

   
   


Останете с Ракхива за нови идеи за творчество и декорация!

Снимки и текст: www.Rakhiva.com