Rakhiva

Как се прави калъф за книга от филц

Калъф за книга, подвързия на книга – има много имена за дрехите на книгите. Днес ще ви покажем как се правят от филц. Защото лятото вече се изтърколи и наближава първият звънец на новата учебна година. И днес сме се замислили за калъфите на книгите и подвързиите на новите учебници и тетрадки. Защото книгата е приятел на всяко дете и е важно да изглежда добре.  

За направата на калъфа за книга и неговата декорация ще са ви нужни следните материали: Може да добавите по ваш избор:
Филц Дървени копченца Цветя лято Декоративна панделка, пеперуди Декоративна панделка Декоративна панделка Листа Крокотак - детски буквар
готови розички от сатен Лен листи (САМОЗАЛЕПВАЩ ГРЪБ) РОЗИЧКИ Перли полусфери за залепване и декорация Очички за апликация, за играчки Панделка дантела със сатен Силиконови розички

Как се прави калъф за книга от филц?
 
Най-напред подберете цветовата гама за калъфа за книгата и неговата декорация. В това отношение филцът е много благодатен материал, защото притежава особено богата палитра от цветове, които може да комбинирате. Също си подгответе шаблони на букви и цифри от филц за декорацията. Вземете книгата, която ще подвързвате, и определете колко филц ще ви е нужен за калъфа. Внимавайте не просто да разтворите книгата и да имате за подгънатите краища филц, но и, когато затворите книгата, вижте дали ще ви е достатъчен материала. След това внимателно премерване, вземете ножица и отрежете калъфа за книгата.
Как се прави калъф за книга от филц  Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц
С помощта на игла и конец зашийте филца на местата, където е подгънат около кориците на книгата. Обърнете така зашития калъф, така че ръбовете му да останат навътре. С това основната част по зашиването на калъфа е завършена.
Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц
Остава да направим заедно декорацията. За целта изрежете букви и цифри от различни цветове филц. Освен тях и едно животинче – любимото на вашето дете. Ние сме избрали котенце – с муцунка, с опашка, с мустачки от филц. Очички за апликация. Дървени копченца Цветя лято или просто обикновени копченца... Изрязахме от декоративна панделка разноцветни пеперудки. Може да добавите перли полусфери, панделки дантели, розички сатен или силиконови розички и всичко, което ви се вижда уместно.
Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц
С помощта на игла и конец зашийте декорацията. Вижте какъв жизнерадостен калъф за книга се получава! 
Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц Как се прави калъф за книга от филц
Вижте още нашия урок: Идеи за красиво подвързани учебници с филц.
От Ракхива ви желаем успешна нова учебна година на всички ученици!