0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Как се прави роза от мрежа за цветя

Как се прави роза от мрежа за цветя, бързо и лесно

Първа пролет ще дойде всеки момент. А с каква декорация да я посрещнем? Как да я превърнем не само в празник на природата, но и в тържество за душата? Особено за децата, които толкова много се радват на всяка свежа и цветна украса. С тази сериозна задача дойдоха при нас много учителки от детските градини, от началните училища и аниматори на детски партита и детски рождени дни. И ето какво измислиха нашите майсторици от „Ракхива“.
Роза от мрежа за цветя.
Прави се много бързо, лесно, много е икономична, изглежда фантастично – както като украса на стаи, на салони, така и за външна украса на училищни например дворове. Защото мрежата за цветя е събрала в себе си всички прекрасни качества. Може да направите уникални съчетания с красивите ѝ цветове и нюанси. 
Освен това запазва обема си – при работа с нея не се мачка, не се нищи много, не се къса лесно, не се поврежда от слънце, сняг или дъжд. А Баба Марта, знаете всички, е много капризна понякога… Ако направите розичките от мрежа бели и червени – ето ви и мартенички засмени. 

Как се прави розата от мрежа за цветя?
Ще са ви нужни следните материали за декорация: Мрежа лукс  или обикновена Мрежа за цветя различни цветове, Хартиен шнур с тел, или Цветна тел за декорация, картон, ножица, може и силиконово лепило.

Мрежа за цветя Шарени бонбони Мрежа за цветя Слънчеви лъчи - светло розово Мрежа за цветя Слънчеви лъчи - бордо Мрежа за цветя Слънчеви лъчи - тъмно зелено Мрежа за цветя лукс, Клеопатра, розово Хартиен шнур с тел, грах

 

Първо си изберете цветовете на декорацията. Ние сме приготвили розово и циклама, а за листата на розата – зелена мрежа.
Второ, преценете какъв размер искате да си направите роза? След това изрежете един квадрат от картон – може да не е идеален квадрат. Нашата идея е толкова свободна за изпълнение…
Начертайте си с линийка диагоналите на квадрата и в точката, където се пресичат направете хоризонтална и вертикална линия. Това е вашият ориентир за поставяне на листчетата от мрежа за цветя.
Започваме да правим централната част на розата от мрежа.  Изрежете ивица от мрежата, например със ширина две педи. За да се получи наситен цвят на листчето роза, го правим двойно. За целта сгънете на две по дължина парчето и след това съединете двата диагонални края, както е показано на снимките. Това първо парче мрежа може леко да увиете.
Вземете ножицата, пробийте в центъра на листа малка дупка и намушете с ножицата тези събрани заедно краища.  Тази процедура се повтаря многократно, докато попълните с листенца мрежа всички линии, които разчертахте по картона. Гъстотата на поставяните по картона листчета може да прецените на око. Ако е необходимо добавете междинни точки. Също така, за да е красива декорацията, е хубаво да комбинирате различни нюанси или цветове мрежа. 
  В единия или двата края може да добавите листа на розата от зелена мрежа.
За целта я сгънете отново по диагонал и нагънете като хармотика. След това в средата стегнете с тел или хартиен шнур с тел, който захванете за картонената основа.
Най-накрая на ръка оформете цветчето, като скриете подаващите се краища. За повече стабилност може да залепите всичко със силиконово лепило и да изрежете излишния картон, ако се подава ненужно от цветето.


 
 
Ето каква красота се получава.
Роза от червена и зелена мрежа за цветя
А на тази розичка от мрежа за цветя Шарени бонбони поставихме и дръжка. Направена е от шпулата на самата мрежа.
Не ви ли прилича на вълшебната пръчка на феята, която събужда за живот всички цветя, защото е дошла Пролетта?
 
 

 

Останете с Ракхива за още интересни и вдъхновяващи идеи за декорация!