Rakhiva

От нищо нещо – идеи за първия учебен ден

Его го и първият учебен ден – слънчев, бодър, вдъхновен! Вдъхновени сме и ние, от Ракхива, да ви покажем няколко идеи за ученика – наистина от нищо нещо. Възможно ли е от напълно непотребни материали да си направите сами красиви и оригинални училищни принадлежности? Част от майсторлъка е да изглеждат забавни като играчки, но да са достатъчно функционални за училище. Днес ще ви покажем.

Ще са ви нужни:

Материали за декорация: Филц, очички за апликация, релефни панделки с печат, дървени фигурки, разноцветни копченца, фигурки-копченца, самозалепващ се лен листи, текстилни листи, перла, декоративно тиксо, силиконови розички, силиконово лепило.

филц очички за апликация релефна панделка сатен с печат   дървени фигурки  дървени копченца
 дървени фигурки  https://rakhiva.com/продукт/панделки-и-шнур/лен-зебло-канап/перлен-сатен-лист-самозалепващ-гръб-4315.htm  текстилни самозалепващи се листи перла  декоративно тиксо  силиконови розички

За рециклиране: кламери, стари пластмасови шишета, метална кутия от консерва, цип и много др.

От нищо нещо – идеи за първия учебен ден

С помощта на разноцветни парчета филц може да направите този красив органайзер за моливи. Парчето филц се изрязва с около 2 пръста по-широко от кутията, за да може да го подгънете във вътрешната ѝ част. Всичко залепете със силиконово лепило.

След като сте я опаковали кутията, добавете красива апликация от филц, очички за апликация, дървени фигурки за апликация, разноцветни копченца и каквато творческа идея ви дойде на ум

Вместо филц много красиво може да направите декорация с самозалепващ се лен листи.

 От нищо нещо – идеи за първия учебен ден  

Ето какво може да се получи ако използвате долните части на две еднакви пластмасови бутилки. Вземете цип, залепете го върху горните отрязани части на бутилките. Получава се много елегантна кутия, която се отваря и затваря посредством ципа.

Вътре може да сложите цял арсенал от гумички, пастели, моливи...

След това можете да я облепите с цветни панделки или филц, отново очички за апликация. Да добавите ушички, опашчици, крила... Приказно е, нали!

 силиконови розички  

Много добра идея е да добавите силиконови розички.

 От нищо нещо – идеи за първия учебен ден  

Ето подобна много семпла идея, направена от една бутилка, цип и красива релефна панделка сатен.

 

 

Може да добавите украса и с  Декоративно тиксо, което има много красиви десени.

 От нищо нещо – идеи за първия учебен ден  

Тези странни ученически органайзери, които приличат на извънземни, са изрязани стари шишета от шампоани, украсени с панделка и очички за апликация.

Успех на учениците през новата учебна година!

Останете с Ракхива за още идеи за творчество и декорация!