Rakhiva

Как се правят занимателни игри от филц за малки деца

Всички, които са имали малки деца, знаят какво голямо предизвикателство е да ги научат да познават цветовете. Наред с интересните анимации на тази тема, днес ще ви покажем няколко идеи за занимателни игри. Всяка майка може сама да ги измайстори лесно и бързо. Нужни са само няколко листа разноцветен филц, копчета, панделка сатен, конец и игла. И така играта започва!

 

Нарежете листовете А4 филц на ленти по дължината на листа. Например всяка лента може да е с ширина четвъртинка от ширината на листа. Зашийте в единия край копче, а в другия край на лентата филц направете отвор за копчето. 

   

Идеята е от тези ленти детето да направи красива верига от цветни ленти филц. Успоредно с играта, ще назовава по име цветовете. 

   

Идеята е от тези ленти детето да направи красива верига от цветни ленти филц. Успоредно с играта, ще назовава по име цветовете. 

   

Въпреки че изглежда лесна, задачата никак не е тривиална

   

Изисква и доста сръчност да сезакопчае всяко копченце, да се завърти всяка следваща лента в нужната посока. Да се подберат цветовете.

   

За по-малките дечица има друг вариант на същата игра.

 

Нанизването на разноцветните парчета филц става на панделка сатен. В края на панделката отново е поставено копче за промушване. 

   

Мммм! Никак не е лесно! Ако съдим по това как от усилие детенцето е изплезило езиче! Но затова пък е забавно!

   

Разбира се, вместо правоъгълни парчета филц, може да направите такива във формата на цветя, пеперудки и каквото още ви хрумне.

Това е всичко от нас за днес! Останете с Ракхива за още идеи за занимателни игри!

 

Снимки acraftyliving.com. Текст Ракхива