Rakhiva

Как се прави висяща декорация с цветя за дома и за тържества

В месеца на абитуриентските тържества и сватбите от Ракхива ще ви представим няколко находчиви идеи за декорация с цветя. Идеите как се правят подобни висящи декорации са лесни и универсални, независимо дали ще използвате живи цветя или изкуствени цветя, дали ще ги ползвате за украса на дома си или за украса на тържества.

Необходими ще са ви следните материали за изработване на декорацията:

Алуминиева тел, канап, панделки сатен, филц, паяжина, декоративни панделки – декоративни панделки клонки с листенца, Корда, прозрачен шнур, Силиконови розички, Розички сатен, Готови декоративни панделки – малки розички сатен
 


Как се прави висяща декорация с цветя?

За основа на декорацията може да използвате същите материали, както при направата на венци.
Това може да е просто един кръг, направен от алуминиева тел.

Може, както е показано на снимката, да изрежете цветя и листа от филц и да ги завържете да висят на телта с помощта на канап или на прозрачен силиконов шнур.

Може да използвате и готова декоративна панделка клонки с листенца.
Получава се много нежна и жизнерадостна пролетна декорация за дома.
 
Декорация-с-цветя Друг вариант е да направите с канап или тел връзване на една телена основа на венец, както е показано на снимката.
 
Друг вариант е да направите с канап или тел връзване на една телена основа на венец, както е показано на снимката. След това направете венеца като използвате живи цветя и клонки.
 
Декорация-с-цветя Подобна идея в много по-голям и по-богат вариант може да украсява сватбени или абитуриетнски тържества.
 
Декорация-с-цветя Ако работите с изкуствени цветя

Ако работите с изкуствени цветя, съвсем спокойно за основа на венеца може да ползвате дебел кръг, който да увиете в панделка сатен. След това върху него да залепвате големи цветя – било от креп хартия, от тишу, от органза или от сатен.

Ето наши уроци как да си направите такива цветя: Как се правят от хартия милион алени рози за любовта, Как се прави цвете от органза, Как се правят огромни хартиени цветя – рози за подарък. 
 
Декорация-с-цветя Може да добавите и готови изкуствени цветя като клонки от силиконови калии, силиконови розички, розички сатен и пр.

Може да провесите прозрачна корда и на нея за поставите висящи още цветчета.
 
Декорация-с-цветя Друга идея за висяща декорация е да направите този вариант, а ла пано от зелени и  бели листа филц за „листа“ и „салкъм“. Цялата композиция виси на една дървена пръчка и е закрепена с канап на стената.
 
Декорация-с-цветя А ето още пролетни висящи декорации с изкуствени цветя.
 
Декорация с цветя  
Останете с Ракхива и още идеи за творчество и декорация!