Rakhiva

ЛЯТНА РОМАНТИКА У ДОМА

КАК СЕ ПРАВИ ВЯТЪРЕН ЧАН ОТ МЪНИСТА

За романтичните натури, читатели на нашия сайт, днес ще покажем как да си направите чудесна декорация за балкон в стил фън шуй пагода - вятърен чан със свещник за ароматни свещи.

В летните горещини, всички очакваме с нетърпение песента на този немирник – вятъра. Тя носи прохлада и добро настроение. Особено когато е на фона на ароматна свещ и танцуващи цветни мънистени отблясъци от светлината й.

Материалите, които ще са ви необходими, са:

  1. Шнур или тясна панделка сатен (3 мм)
  2. Цветна алуминиева тел за бижута
  3. Мъниста или Мъниста Лампуърк
  4. Звънчета
  5. Шишенца за тайни послания
  6. Инструменти за бижута и ножица.
  7. Ароматна свещ в стъклена чаша
         
 
Най-напред сплетете заедно цветната алуминиева тел с шнур и сатенена панделка и направете от тази плитка кръг. Това е основата за цялата конструкция на вятърния чан.
  Поставете в стъклените шишенца за тайни послания разноцветни мъниста в предпочитания от мас цвят. Запушете шишенцата и здраво ги завържете с панделка или шнур. Другият край на панделката или шнура се завързва за основния кръг на вятърния чан.
 
По същия начин завързваме и големи топчета мъниста или мъниста Лампуърк.
   

На снимките е показано как мънистата се завързва с шнур.

   

Ето какво се получава, след като сте разположили украсите симетрично около кръга като слънчеви лъчи.

   

А ето как красиво висят окачени стъклените шишенца с разноцветните мъниста.

  Следващата стъпка е да закрепите по същия начин и чашата за ароматната свещ. Тя трябва да бъде разположена симетрично в центъра на кръга и за целта се завързва към него с четири равни по дължина шнурове.

Над всичко това добавете още четири шнура туист или рафия. Те се завързват симетрично за кръга и обхващат отгоре цялата конструкция като конус. Това са висящите опори на вашия вятърен чан. За завършеност на декорацията може да поставите голямо цветно мънисто в центъра на конуса. Така то е основното, което ще придава красиви цветни отблясъци от ароматната свещ.

Чаша питие, хубава музика и потрепването на вятърния чан...

И това, ако не е романтика! :)