Rakhiva

МЪНИСТА

Има една магическа дума от нашето детство. Тя няма синоним, не може да се замени. Но споменът за нея проблясва като слънчев лъч пред очите ни и ни омагьосва. Завинаги и безвъзвратно.

Мъниста

Мъниста грееше в панделките и косите на момиченцата, с топчета мъниста си играеха момченцата.
А в онази стара като света песен, когато се пееше "В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки..." в моите джобчета винаги дрънкаше и мъниста. Дори когато нямаше бонбонки.
Вгледайте се в тези невероятни преливащи цветове! Като в калейдоскоп. Въображението полита в небесата и твори. И пак ги вплитаме в детските коси, редим от мъниста герданчета, вплитаме ги в дрехите си - точно както го правеха и нашите баби от незапомнени времена и до днес... 
Е, сега сме по-модерни - правим от мъниста бижута, изработваме малки дръвчета от мъниста, украсяваме с мъниста луксозни подаръци, редим мъниста в панделките, бродираме картини от мъниста, декорираме дома си. Нима си представяте сватба без мъниста?! Даже ловят риба със златно и сребърно мънисто! Дали хващат златни и сребърни рибки не знам?!

Но има и друг един неуловим аспект, в магията на тази дума. Освен голямото търпение да подбереш нюансите от цветове и да нанижеш едно до друго малкото мънисто... Неуловимата магия е, когато това направиш сам и от сърце, за да остане спомен и любов - завинаги и безвъзвратно.
Мъниста за бижу, за гердан, за гривна, направи си сам бижу, материали за бижута, мъниста за декорация, за украса Мъниста за бижу, за гердан, за гривна, направи си сам бижу, материали за бижута, мъниста за декорация, за украса Мъниста за бижу, за гердан, за гривна, направи си сам бижу, материали за бижута, мъниста за декорация, за украса