Rakhiva

От нищо нещо. Как се прави бижу – гривна от алуминиева тел и перли

Днес ще ви посветим в една много красиво творческо вълшебство. От нищо нещо. Ще ви покажем как да си направите сами от алуминиева тел и перли красива гривна. Подходящ моден аксесоар както за летните тоалети, така и за тези с дълъг ръкав. Въобще перлите са на мода във всеки сезон…

За направата на гривната ще са ви необходими следните материали за бижута:

1. Цветна Алуминиева Тел за бижута – ние ви препоръчваме бяла алуминиева тел
2. Перли – например бели перли и сърца или бели перли
3. Мъниста  - например прозрачни мъниста
4. Сваровски кристали
5. Тел Месинг - Цвят Сребро 0.6мм- задасвържетеелементитенагривната
6. Инструменти за бижута

Как се правибижу – гривна от алуминиева тел и перли?

Първо направете основата на гривната от алуминиева тел. Телта се прегъва в средата под формата на кръг, а в другия край двата свободни края на телта се оформят с клещи за бижута като закопчалка. 

Накрая се поставят два ограничителя от навита месингова тел, които не позволяват да се разтварят краищата на закопчалката.

Сега пристъпваме към украсата на тази основа за гривна.

   

Първо е необходимо да изработите от алуминиева тел с помощта на клещите за бижута своеобразни заврънкулки, които заедно с перлите да оформят красивата декорация на гривната.

 

Затворете гривничката и я поставете със закопчалката надолу. След това с помощта на тънката месингова тел монтирайте декорацията между двете части на гривната, както е показано на снимката.

  По същия начин се процедира с още две два допълнителни еднакви елемента от тел за декорация. Те се поставят в двата края на гривната отстрани на централния елемент.

След това нанижете на месингова тел по две или три перли, така че да свързват отделните декоративни елементи. Може да нанижете сферична перла и до нея перла сърце или две сърца – всичко е въпрос на ваш избор. В централния елемент също се поставя перла, нанизана на месингова тел. Може да поставите и сваровски кристали или мъниста.

   

С това гривната е готова. Ето каква красота се получава.

 

Останете с Ракхива за още творчески идеи и много красота!

 

Снимки rukikryki.ru. Текст Ракхива.