Rakhiva

Идеи за направи си сам коледни късметчета

Има много начини да си направите сами коледни късметчета. У дома е лесно – може да ги поставите в баницата и да я завъртите на връх Рождество Христово. А ако сте на коледно парти? Днес ще ви покажем няколко идеи за това как да направите сами коледни късметчета за вашето коледно или новогодишно тържество.

За направата им ще са ви нужни следните материали:

Арт хартиени етикети или цветен картон, коледна хартия, коледни панделки или коледни ленени панделки, сатен, натурални материалишнурчета, перли и седеф, филц,звънчета, пайети, фигурки за украса, перли и седеф и др.

         
         

Готовите изрязани алт хартиени етикети са много подходяща основа за вашите празнични късметчета. Върху тях можете да направите различни апликации, изрязвания и пр.

Тук много удачна е изрязано „листо“ от зелен филц, добавено е „плодче“ от червен филц, сребърно коледно звънче, златен шнур и коледна панделка за връзка за завързване.

 

Пожеланието е изписано под тази изящна декорация.

   

Ето подобна реализация на същата идея – с коледни панделки, филц, декоративни копчета, перли и т.н.

   

Към арт етикетите може да добавите направени от филц играчки за елха.

Ето нашите предложения за НАПРАВИ СИ САМ: ИГРАЧКИ ЗА КОЛЕДНАТА ЕЛХА ОТ ФИЛЦ

 

   

Ако искате вашите коледни късметчета да изглеждат като произведения на изкуството, може да си направите украса и с техниката канзаши. Ето 10 ИДЕИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ В СТИЛ КАНЗАШИ

 

На гърба на елхичките може да залепите картон с надписано пожелание или късметче.

   

Може да изрежете от цветен картон най-различни форми, които да декорирате с коледни панделки. Като тази къщичка със сърце – пожелание за много любов и семейно щастие.

   
   

Елхички, „опаковани“ с цевтна коледна хартия и „сняг“ от перли-полусфери.

   

Или такива снежни човечета с панделка от натурален нур.

   

Натурален шнур може да използвате за декорацията на кръгли картонени късметчета. Шнурът се завива по спирала и едновременно се залепва на картона. Добавят се коледни панделки. 

   

Филцът разбира се е много подходящ и винаги на мода. В комбинация  дървена мъниста и шнур.

   

Перли, коледни звънчета и пр. фигурки. Като тези красиви коледни чорапчета в мини вариант на късметчета.

   

Да е забравяме децата! Те толкова се радват да участват във всичките тези приготовления. Триъгълник зелен картон, кръгчета цветна хартия и дървена щипка за дръжка – ето коледното късметче е готово!

А ние, от Ракхива, ви пожелаваме радостни празнични дни и щастлива Нова година!