Rakhiva

Как се прави декорация за Коледа и Нова година – елха от коледни панделки

Казват, че обичаят да се украсяват вечнозелени дървета съществува от най-древни времена. В Древен Египет са украсявали палмите. В Европа – клонки от иглолистно дърво. А в наши дни се украсяват цели дървета. Вечнозелено, иглолистното дърво е символ на безсмъртието на човешката душа, на нейния стремеж да търси слънцето, да покорява върховете, да устоява на бурите и ветровете. Това вечно зелено дърво в буквален и преносен смисъл ние украсяваме с плодовете на своя труд, на своето творчество, на своите постижения.

Днес ще ви покажем как се прави тази стилна декорация от коледни панделки.

За направата ѝ ще са ви необходими следните материали за декорация:

Коледни Панделкизелена коледна панделка и Натурално Зебло

Ще ви е необходим и лист от картон – от него си направете конус за основа на декорацията,

Стиропор – за поставката на елхичката

Дървена пръчка

Ножица и силиконово лепило.

Как се прави декорация за Коледа и Нова година – елха от коледни панделки

Първо изрежете от стиропор основата на елхата. Нека например тя да е под формата на квадрат, и с дебелина например поне 5 см.

Вземете натуралната панделка и обходете краищата на квадрата с нея. През равни интервали нагъвайте панделката, както е показано на снимката. Нагъвате и фиксирате панделката в тази позиция с помощта насиликоново лепило илителбод за тапициране.

 

След като е готов първия пласт натурална панделка, над него направете втори, трети и даже четвърти – по-вътрешни кръгове.

Докато получите тази красива визия за основата на елхата.

Поставете междувременно дървената пръчка и с помощта на силиконово лепило я закрепете за стиропора от една страна, а другата – от вътрешна страна на върха на картонения конус.

 

След това вземете зелената коледна панделка и като започнете от върха, я навийте около картонения конус. Междувременно залепвайте със силиконово лепило.

С това елхата е готова.

По желание може да я украсите.

 

Но само по себе си дръвчето е много стилно и без украса.

Останете с Ракхива аз още вдъхновяващи идеи за творчество!