Rakhiva

Направи си сам - празнични идеи за Коледа и Нова година

Направи си сам - празнични идеи за Коледа и Нова година

Ето че старата година си отива и ние сме на път да посрещнем нейно величество Новата година. С всички наши надежди, пожелания и радостни мечти. А готови ли сте за празниците? Ето събрани заедно едни от най-хубавите предложения на Ракхива за направи си сам празнична декорация, идеи за подаръци и празнични късметчета.

 

 

 

КАК СЕ ПРАВИ ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА С КАНАП ИЛИ КОНОПЕНО ВЪЖЕ

КАК СЕ ПРАВИ ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА С КАНАП ИЛИ КОНОПЕНО ВЪЖЕ

Независимо дали ще изберете канап, натурален шнур или конопено въже, това със сигурност са едни от най-предпочитаните естествени материали за декорация на дома. Натуралният им цвят се вписва успешно в интериора на всеки дом и създава усещане за топлина и уют. Днес ще ви покажем няколко идеи за това какво може да си направите сами от тези материали за декорация.

Необходими ще са ви:

1. изберете канап, натурален шнур или конопено въже
2. силиконово лепило
3. Ножица

 ИДЕИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ КЪСМЕТЧЕТА ИДЕИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНИ КЪСМЕТЧЕТА

Има много начини да си направите сами коледни късметчета. У дома е лесно – може да ги поставите в баницата и да я завъртите на връх Рождество Христово. А ако сте на коледно парти? Днес ще ви покажем няколко идеи за това как да направите сами коледни късметчета за вашето коледно или новогодишно тържество.

За направата им ще са ви нужни следните материали:

Арт хартиени етикети или цветен картонколедна хартияколедни панделки или коледни ленени панделкисатеннатурални материали – шнурчетаперли и седеффилцзвънчетапайетифигурки за украсаперли и седеф и др.

 ИДЕЯ ЗА КОЛЕДЕН ИЛИ НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК. КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДНА ЧАША ЗА ПОДАРЪК

ИДЕЯ ЗА КОЛЕДЕН ИЛИ НОВОГОДИШЕН ПОДАРЪК. КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДНА ЧАША ЗА ПОДАРЪК

В тези леденостудени и мъгливи зимни дни всички си мечтаем за уюта и топлината на Коледа и Нова година. Когато ще се наслаждаваме на чаша чай или кафе с любимите си хора. Тази наша мечта ни вдъхнови за днешната идея за коледен или новогодишен подарък – коледна чаша. Ще попитате какво е коледна чаша? Това е чаша, която е завита с коледна панделка като в кожухче, така че да не изстива бързо в нея чаят или кафето. Днешният урок на Ракхива ще ви покаже как се прави такъв подарък.

Ще са ви необходими следните материали за опаковане:
1. Филц
2. Коледни панделки лен
3. Коледни панделки снежинкиколедни панделки еленчета
4. златен шнур
5. Перли полусфери за лепене
6. Дантела
7. Силиконово лепило
8. Коледни фигурки и копченца
9. Една съвсем обикновена чаша

 КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДЕН ВЕНЕЦ ОТ ГОТОВИ ПАНДЕЛКИ ЗВЕЗДИЧКИ КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДЕН ВЕНЕЦ ОТ ГОТОВИ ПАНДЕЛКИ ЗВЕЗДИЧКИ

Колкото и лесно да изглежда, нужна е сръчност, за да си направите сами красиви коледни панделки от лента. Ако са ви нужни пък в голямо количество – мисията става много трудна. Тук идват на помощ готовите панделки, които сияят като коледни звездички брилянт.

Само с едно издърпване на лентичка те се оформят в красиви звездички или пеперудки. Тези панделки са много подходящи за опаковки на коледни подаръци, за коледна украса на дома и офиса.

Днес ще ви покажем една находчива идея за това как се прави коледен венец . Ще са ви необходими следните материали за изработката му:

1. Готови панделки звездички брилянт -  златосреброчервени и бели – пастел и др.
2. Коледни ленени панделки
3. Златен или сребърен шнур или тънка златна сатенена панделка
4. Коледни звънчета
5. Основа за венец

 ОТ НИЩО НЕЩО: ИДЕИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНА УКРАСА

ОТ НИЩО НЕЩО: ИДЕИ ЗА НАПРАВИ СИ САМ КОЛЕДНА УКРАСА

Усещате ли как Коледният дух и настроение постепенно завладява всички? Коледните и Новогодишни базари вече са на мода и всички се надпреварват да ни изненадат с нови и оригинални идеи за Коледна украса. В тази празнична надпревара ще се включим и ние от Ракхива, за да ви покажем две лесни идеи за Коледна декорация, които буквално са от нищо нещо.

За коледната украса ще са ви нужни следните подръчни материали.

Например:

1. Стъклени шишенца
2. Малко Коледни фигурки – например снежинки дървени, а може да си изрежете такива и от картон
3. Малко Канап, натурален шнур или тънка панделка сатен, или ширит
4. Парче Коледни ленени панделки или Панделка дантела или натурална панделка зебло и дантела
5. Декоративна панделка – например снежинка
6. Разноцветна мъниста
7. Силиконово лепило

 

 КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДНА ДАМСКА ЧАНТА ОТ ФИЛЦ КАК СЕ ПРАВИ КОЛЕДНА ДАМСКА ЧАНТА ОТ ФИЛЦ

Искате ли на Коледа да впечатлите всички с красив моден аксесоар, който при това е напълно в тон с духа на празника, с тоалета ви и съответства на вашите лични желания? Днес от Ракхива сме се вдъхновили да ви покажем как се прави коледна дамска чантичка от филц по ваш вкус. Идеята е от нас, а направата и декорацията – от вас.

За изработването на коледната дамска чанта ще са ви нужни следните опаковъчни материали:

ФилцШнур Злато и шнур сребро или златни, сребърни ширити/гайтани, коледни панделки. Това може да е панделка злато или панделка сребро или красива коледна панделка.

 КАК СЕ ПРАВИ ДЕКОРАЦИЯ НА ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА КАК СЕ ПРАВИ ДЕКОРАЦИЯ НА ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА

Замисляли ли сте се какво е празничната трапеза? Това не е просто маса за хранене. Това е мястото, където хората се събират заедно на празник. Където изразяват своята радост, благодарност, взаимност... На празничната трапеза те споделят своите мечти и вяра в бъдните дни. Затова от особено знамение е декорацията на празничната трапеза. А понякога един щрих може да ѝ предаде завършеност и елегантност. Днес ще ви представим такива примери.

За декорациите са използвани следните материали: органзапанделка органзапанделка сатен,  панделка сатен за столовепаяжинаперли, ...

 НАПРАВИ СИ САМ ОТ ФИЛЦ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК – СУВЕНИР НАПРАВИ СИ САМ ОТ ФИЛЦ КОЛЕДЕН ПОДАРЪК – СУВЕНИР

 

Понякога коледните или новогодишни подаръци могат да бъдат и съвсем малки – като коледни сувенири. Защото да подарим нещо малко и символично за Коледа или Нова годинае част от магията да покажем своето внимание и уважение към човека. Много често такива подаръци носят символично и нашето пожелание. Например, ако подарите на някого сувенир коледна звезда, това със сигурност е пожелание една звезда да осветява пътя му и да го води към върхове. Ако подарите коледно звънче, му желаете будност и звънки успехи... Ако подаръкът е сувенир - къщичка това е пожелание за домашен уют и семейно щастие, ако е птица – за късмет и добри новини през годината...

Представете си, когато всички тези пожелания ги съберете и окичите на коледната елха!

Днес ще ви покажем как да реализирате тази идея за коледен или новогодишен подарък – сувенир, направен от филц.

Ще са ви нужни следните материали за декорация:

Филцпайетимънистаколедни звънчетаколедни фигуркиколедна панделкафигурки за украсаколедни шнурчета злато и сребро.

 СВЕЖИ ИДЕИ КАК ДА ОПАКОВАМЕМАЛЪК ПОДЪРК ЗА НОВА ГОДИНА СВЕЖИ ИДЕИ КАК ДА ОПАКОВАМЕ МАЛЪК ПОДЪРК ЗА НОВА ГОДИНА

Изкуството не е само в това как да изберем подходящ подарък. Изкуството е и в това как ще го поднесем – как да го опаковаме, с какво послание да го наречем. Очарованието е и в усмивката, в жеста... И в това голямо изкуство да даряваме радост и обич на всички.

Днес ще ви покажем няколко свежи идеиза това как да опаковате малък подарък за Новата година.

За опаковането на подаръците ще са ви нужни следните материалиопаковъчна хартияколедна панделка,панделки злато & сребропанделка сатенпанделка лендървени копчетадантела, коледни шнурчета,рафияетикетитюлнатурални материали

От Ракхива ви пожелаваме радостни празници и успешна Нова година!