Rakhiva

От нищо нещо: Еко идеи за коледни сувенири и декорация

Влюбихме се от пръв поглед в тези малки и много ефектни идеи за коледни сувенири и декорация. Находчиво изработени от шишарки, пластмасови капачки или щипки.

За изработването им са използвани още и следните материали за декорацияФилц, цветни дървени щипки, мъниста, пайети, очички за апликация, дървени топчета, коледни звънчета, канап, ширит, коледни панделки, силиконово лепило и др.

 

 

 

           
           

Как се правят коледни сувенири от шишарки?

 

Шишарки, дървено топче за главичка, филц за шапка, шал и крачета, коледно звънче за украса – зашива се на върха на шапката… По желание добавете пайети. Купонът започва.

Вижте ги какви са красавци. Ако главичката е по-голяма, може да поставите и очички за апликация
   

Приказни са, нали!  :-)

Може да им поставите канапче като връзка и да ги закрепите по-късно на елхата. Или да ги поставите под нея.

   

С малко въображение всяка шишарка може да се превърне в истински сувенир – елха. Звезда от филц, Украса от мъниста или перли…

За основа – навит картон, облепен с коледна панделка.

   

Ето още една идея за декорация – красива коледна панделка, дървени топчета и шишарки.

   

Ако ви се намират стари пластмасови капачки, ето какво може да направите с тях от малко филц – за шапка, панделка релефен сатен на точки, и мънисто за нос.

Добавете ширит за връзка за окачване. А ако имате познания по електричество, може вместо нос от мънисто да поставите светодиод и малка батерия. Така нослето ще свети закачливо.

   

И последната идея за днес са тези симпатични снежни човеци от щипки, завързани с разноцветни ширити, вместо шалче. Носле от филц например. :)

Една лесна коледна декорация за радост на всяко дете.