Rakhiva

Свежи идеи за коледна декорация със снежинки от филц

Какво е Коледа и Нова година без белия сняг? Някак липсва без него вълшебството. Може би затова снежинките са едни от любимите ни коледни и новогодишни декорации. Днес ще ви покажем няколко идеи за това как се правят от филц. Толкова са лесни, че може да ги направите заедно с децата.

За декорацията освен филц ще са ви нужни, тясна панделка сатен, или готови рози от сатен, мъниста, перли, фигурки за декорация, ножица, игла и конец или силиконово лепило.

 

 

За направата на снежинките от филц се използва същата техника, както тази в нашия урок как се прави коледна звезда от филц

 

От филца се изрязват 6 парчета с формата на листа. След това в основата си се зашиват или залепват, за да се оформи нещо като „дръжка“ в основата на листото, а после се съединяват всички листа в едно. За разлика от коледните звезди, снежинките може да направите само с 6 листа.

   

В центъра на всяка снежинка поставете мъниста, перли, красиво копче – въобще някаква декорация.

Мъниста може да поставите и във всяко „листо“ на снежинката, както е показано на снимката. Тези красиви продълговати сини мъниста са особено впечатляващи.

Важен момент е идеята да изрежете в причудливи форми самите листа на снежинката.

   

Характерното за всяка снежинка е това, че тя е съвършено симетрична. Така че, когато правите изрязванията, винаги ги правете еднакви – за всяко листо отляво и то дясно.

Същото е и с украсата. Тук тя е от мъниста и бродерия.

   

Тази снежинка разцъфтява с малки розички от сатен във всяко разклонение.

   

Ето още красиви форми и цветове на снежинки от филц.

   

А тази снежинка е и бижу. Тя е направена изцяло чрез изрязване. Първоначален кръг от филц е разделен на 6 сектора и изрязан по такъв начин, че в центъра му е запазен неразрязан малък кръг. В него се поставя централното бижу, което има 6 разклонения.

   

Разбира се, може просто красиво да изрежете разноцветен филц и да комбинирате слой по слой.

Вътрешният е най-малък по размери, а външният – най-голям.

   

Останете с Ракхива за още красиви идеи за творчество!

 

 

Ето друг подобен дизайн.