Rakhiva

12свежи идеи за направи си сам коледни картички

Когато стане въпрос за празници, за подаръци и картички с поздравления, всички някак навикнахме да си подаряваме стандартните неща, които можем евтино и бързо да си купим от магазина. Наистина много са красиви Коледните и Новогодишните поздравителни картички на хартия, които се продават! В различни сюжети, разцветки, размери... Но онова, което остава като скъп спомен и може да се пази и показва с години – дори на внуци и правнуци – това са онези уникални картички, в които чрез творчествотосме вложили частица от нашата собствена душа.

Такива картички искаме да ви представим днес от Ракхива с идеята да ви вдъхновим – вас и децата – за творчество и празнично настроение.

За направата им са използвани най-различни материали:цветен картон, дантела, лен, зебло, канап, шнурове, ширити, филц, перли, седефени елементи, мъниста, материали за квилинг, златни коледни звънчетарочички за апликация и др.

       
         
         

Картичките могат да бъдат съвсем семпли като направа – от цветен картон, стилизирана рисунка и красиви перли полусфери.

   

Ето една подобна, изключително нежна картичка, направена от сини квилинг лентички и сини перли полусфери.

   

Едно ефирно изпълнение – картичка от нанизана зелена мъниста – тръбички и звезда от златна мъниста.

   

Квилинг лентички и златни коледни звънчета. Една много изящна коледна картичка.

   

Ето и едно  красиво съчетание на квилинг лентички, перли и панделка.

   

Червена панделка и разноцветен филц, оформени като коледен венец.

  Елхички от филц  и със снежинки, заедно със златен шнур
   

Син картон, бял сняг на преспи от филц, и коледни елхи в снега от филц…, полусферична перла подчертава това невероятно Коледно съвършенство.

   

Да не забравяме, че и децата могат да се включат в декорациите. Като направата на тези красиви елхички от панделка сатен.

   

Като този сладък снежен човек, от декоративникопченца, очички за апликация и панделка. Нослето е от оранжев картон. Усмивката – нарисувана с флумастер. Приказен е!

   

А за привържениците на винтидж стила- ето няколко картички, направени от дантела, перли.

   

И последната винтидж идея е тази картичка. За основа е ползван натурален лен, елхичка от хартиена дантела, декоратични и обикновени копченца., златно шнурче…

И Коледната приказката започва…

Насладете ѝ се с още идеи за творчество и декорация от Ракхива!