Rakhiva

Институтът „Пантон”: Класическото синьо е цветът на 2020 година

За специалистите в Института по цветовете „Пантон“ не е тайна, че всеки цвят има своето мощно послание и въздействие върху психиката на човека. Още повече, когато е избран за цвят на годината и всички модни тенденции на планетата са съобразени с него.
Повече от 20 години цветът на годината на „Пантон“ влияе върху разработването на продукти и решенията за покупки в множество индустрии, като мода, обзавеждане на дома и индустриален дизайн, както и опаковане на продукти и графичен дизайн. Затова от голямо значение e цветът на съответната година да бъде в резонанс с пулса на планетния живот.
„Ние живеем в свят, който изисква доверие и вяра“, казва за настъпващата 2020 г. Л. Айсеман, изпълнителен директор на Института. С новия цвят на 2020 г. класическо синьо 19-4052 от „Пантон“ заявиха, че „искат да насърчат спокойствието, увереността и връзката“, „този траен син оттенък подчертава желанието ни за надеждна и стабилна основа, върху която да надграждаме, когато прекрачим прага в нова ера“.
Според психолозите синият цвят носи усещане за мир и безкрайност, той отпуска човека. Тази студена светлина влияе върху ендокринната система и реакциите ни към стрес. Свързана е и със защитната система на организма срещу инфекции и алергии.
Припомняме, че цветът на 2019 г. бе на „жив корал“, с което от Института по цветовете „Пантон“ апелираха към човечеството за повече екология – в мисленето и в действията. А цветът на 2018 г. беше виолетовият - цветът на Духовността.
 
Може да се насладите на сините колекции на Ракхива в категориитецелофан и хартиятекстилни опаковки и за бижута и др.
Институтът „Пантон”: Класическото синьо 19-4052е цветът на 2020 година
целофан и хартия: италианска коледна хартияиталиански целофаниталианска коледна хартияиталиански целофан Коледна приказка...
Институтът „Пантон”: Класическото синьо 19-4052е цветът на 2020 година
текстилни опаковки: тюлсатен ролкатекстилни листи перлапанделка органзамек филц за декорация и шиене и др.
 
Институтът „Пантон”: Класическото синьо 19-4052е цветът на 2020 година
За бижута: сваровски кристални, ръчна изработка (имитация)стъклени мънистамъниста нанизстъклени мъниста МАТперли полусфери за залепяне.