0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Как да сътворим невероятно красиво бижу в няколко лесни стъпки

Всеки успешен бизнес започва с дълги дни и нощи, изкарани в практикуване на любимо хоби. Познато ви е, нали? От приятни занимания в доходоносен бизнес могат да се превърнат  правенето на крафт проекти като скрапбук албуми и картички, декупаж, създаването на авторски бижута. Бижутата са онзи важен детайл, който избираме да носим всеки път като завършващ елемент на нашата визия. Със сигурност аксесоарите, които слагаме ни носят самочувствие и послание, с цветовете и формите, които сме подбрали. А лесно ли е да се създаде бижу? От една страна, има сложни съчетания от хиляди схеми, но от друга – всеки може да избере опростен модел за създаване. Днес ще ви споделим един наш урок, с който сигурни сме, ще ви вдъхновим.

За да започнете създаването на авторско бижу ви трябват време, подходящи материали от онлайн магазина на Ракхива и фантазия.
Нашата онлайн платформа може да ви предостави безкраен избор от различни видове перли, мъниста и кристали, цветна тел за бижута, декоративни елементи, шнурове, закопчалки, инструменти, силиконови корди, както и кутийки, и торбички за съхранение. Единственото нужно нещо е вашето въображение да се развихри и да избере идеалните форми и цветове. Ако имате нужда от повече спокойствие и лежерност в деня си – наблегнете на светли или пастелни цветове. А ако имате нужда от повече енергия – то заложете на ярки багри.

Избирайки какво искате да сътворите – гривна, обеци, брошка, колие или пръстен (а защо не и комплект?) трябва да се заредите с достатъчно материали. Те могат да са едноцветни, но могат да съчетават и различни цветови гами. Могат да са изчистени, избирайки конкретен вид мъниста или съчетание от няколко.
За нашите гривни, ние се спряхме на стъклени мъниста, тип Лампуърк, както и на кутийка с мъниста, микс цветове. Добавихме и силиконов еластичен шнур за бижута, и се захванахме с проекта.

След като си подсигурихме материали и достатъчно време, помислихме върху размера на нашите гривни и отрязахме достатъчно корда на дължина, която ни позволи мънистата да бъдат нанизани, без да падат, като същевременно предвидихме да ни остане и дължина, подходяща за завършване на бижуто.
Последва най-трудоемката част – нанизването. Ние имахме ясната представа какво искаме да създадем, но ако вие не сте убедени в своята идея – може да нанижете мъниста на няколко малки части и да ги отдалечите от погледа си, за да прецените кой вариант ви допада най-много. Ако пък имате ясна визия за проекта – то нанизвайте бижутерските елементи смело, като може да включите и тел за бижута, например, или да завършите с прекрасна закопчалка.

Ние избрахме да завършим нашите мънистени гривни с обикновено завързване, но в зависимост от вашето свободно време и вдъхновение – може да се спрете на друг вариант.
Когато завършите проекта, помислете и за неговото съхранение или превръщане в подарък. Онлайн магазина на Ракхива може да ви предложи неизчерпаеми идеи – различни по вид торбички (органзени, велурени, ленени, в различни големини), кутийки с различни размери, цвят и дизайн.
Независимо какво творческо вдъхновение искате да осъществите, ние от Ракхива, сме насреща с хиляди налични артикули – мъниста, елементи за бижута, опаковъчни материали, панделки, тюлове и сатен, както и още много други. Регистрацията в нашата платформа е бърза и лесна като ще ви даде сигурен достъп до персонално ниски цени. Експресната доставка е също гарантирана, като при поръчки над 200 лв. е напълно безплатна.