Rakhiva

Как се прави лесно букет от бонбони

Идея за подарък за свети Валентин

Как се прави лесно букет от бонбони

 

Търсите подарък на любимия човек? Ето една свежа идея – букет от бонбони.

Представете си – прегръщате любимия човек и с целувка му подарявате огромен букет от хартиени цветя, а в сърцето на всяко едно стои сладко шоколадово съкровище! При това вашият хартиенбукет от бонбони е единствен и неповторим – достоен и изкусителен подарък за любимия човек.

Запретнете ръкави и се пригответе да научите как се прави лесно съблазнителния подарък - букет от бонбони.

Необходими ще са ви следните опаковъчни материали:

Едноцветна крепирана хартия: зелена крепирана хартия Едноцветна крепирана хартия розова Едноцветна крепирана хартия бяла    
             
1. Едноцветна крепирана хартиязелена крепирана хартия за листата на цветята и крепирана хартия в избран от вас цвят и нюанс за цветчетата – розовабялачервенаоранжевавиолетова…; (За всяко цветче ще ви е нужен по 1 лист едноцветна крепирана хартия с размери 50 cм / 2,50 м)
2. цветна тел за бижута за дръжките на цветята в букета, например зелена или цветарска тел (тя е по-удобна, защото е нарязана);
3. перли
4. пандлека сатен
 

5. Лепило, силиконов пистолет, цветарско тиксо – за залепяне на опаковъчните хартии
6. Единично опаковани във фолио шоколадови бонбони (от любимата ви марка)
7. Ножица и бижутерски клещи
8. Конец

Как се прави цветето в букета от бонбони?

За начало да приготвим основата за цветята. Вземете бижутерските клещи и нарежете от нея дръжките на бъдещите си цветя. Можете да използвате за удобство и нарязана цветарска тел. След това с помощта на силиконов пистолет закрепете опаковката на бонбоните за телта. Внимавайте да не залепите и самите бонбони!
 
Ще направим бели цветя от хартия. Нарежете по дължината на крепирания лист хартия 5 еднакво дълги ленти с ширина около 2 см – в случая при нас това са белите ленти за цветчето. Нарежете и 5 по-малки парченца от зелена хартия за сърцевината на цветчето. Те ще бъдат обвити около бонбона.
 
Вземете белите ленти и ги усучете в средата, както е показано на картината. 
 
След това ги сгънете на две. Това са заготовките на листчетата на хартиеното цвете.
 
Сега пригответе и малките 5 парчета за сърцевината му. Крепираната хартия може да се разтяга. Това свойство ще използваме, за да направим опаковка на нашите шоколадови бонбони. За целта с пръсти разтегнете само в средата парченцата хартия. След това с помощта на тиксо или конец здраво закрепете в единия край оформената хартия за телта.      
 
С това направихме сърцевината на цветето от крепирана хартия и деликатно скрихме за изненада бонбончето в нея. 
   
Около сърцевината наредете вече готовите листчета от бяла (или цветна) креп хартия
  Завържете ги здраво с конец.
   
Отрежете излишната част от хартията.
   
Ето как изглеждат до тук вашите цветя.
   
Сега да приготвим и листата на нашите цветя. От зелена креп хартия изрежете ленти и ги оформете, както е показано на картината.
  

 
Увийте дръжката на цветето със зелено цветарско тиксо като успоредно закрепите и листата на цветето. Вече почти сте готови! Остава да добавите „черешката на тортата” 

 

На всяко цветче залепете по перличка. Сякаш току-що сте го откъснали росно от градината. Завържете букета си със сатенена панделка. 

Остава само да го подарите на любимия човек – със или без кутия шоколадови бонбони!

 

Светъл празник свети Валентин от Ракхива!

Изработено от podarki. Текст: Ракхива