Rakhiva

От нищо нещо: Как се прави коледна елха от опаковъчни материали

От нищо нещо: Как се прави коледна елха от опаковъчни материали

Ако не искате заради вашата Коледа да умре в гората дръвче и ако сте запознати с цените на изкуствените коледни елхи, то напълно ще одобрите идеята на тази статия. Защото днес ще ви покажем как да си направите сами от подръчни опаковъчни материали истинска и неотразима елха за коледните празници. Вероятно няма да е толкова голяма, но пък ще е красива!

От материалите за опаковане на подаръци подберете – зелена крепирана хартия, зелена органза, панделки, мрежа за цветя и декорация, метализиран целофан за опаковане, паяжина, перли и седеф, мъниста.

Крепирана хартия Органза  Тъкани панделки Ракхива  Мрежа за цветя метализиран целофан за опаковане  паяжина   перли и седеф  мъниста

 

Освен тях ще са ви нужни и:

Блок стиропор, останал след последната покупка на бяла техника у дома. Това ще ви послужи за основа на елхата.

Малка дървета кръгла дръжка за стебло на елхичката.

Една саксия и малко гипс. Също така – клечки за зъби, тиксо, макетен нож и лепило.

И така! Започнете с техническата работа. С макетния нож оформете своята елхичка във вид на конус. След това добавете стеблото от дървена дръжка като го забиете дълбоко в стиропора, така че да е стабилно. Другият му край поставете в саксията и засипете с гипс. И така! Започнете с техническата работа. С макетния нож оформете своята елхичка във вид на конус. След това добавете стеблото от дървена дръжка като го забиете дълбоко в стиропора, така че да е стабилно. Другият му край поставете в саксията и засипете с гипс.

И така! Започнете с техническата работа. С макетния нож оформете своята елхичка във вид на конус. След това добавете стеблото от дървена дръжка като го забиете дълбоко в стиропора, така че да е стабилно. Другият му край поставете в саксията и засипете с гипс.

Сега следва да декорираме своя макет на Коледна елха, за да може наистина да заприлича на такава. И то красива. В началото изрежете кръг от крепирана хартия и по показания начин отрежете част от него. След това с помощта на лепило опаковайте дъното на конуса-елха. Сега следва да декорираме своя макет на Коледна елха, за да може наистина да заприлича на такава. И то красива.

В началото изрежете кръг от крепирана хартия и по показания начин отрежете част от него. След това с помощта на лепило опаковайте дъното на конуса-елха.

С по-голямо парче крепхартия опаковайте и останалата част на конуса, така че той да стане целият зелен. Ако от гипса има изцапана част от стеблото на елхичката, трябва да опаковате и него в кафява крепирана хартия например. С по-голямо парче крепхартия опаковайте и останалата част на конуса, така че той да стане целият зелен. Ако от гипса има изцапана част от стеблото на елхичката, трябва да опаковате и него в кафява крепирана хартия например. С по-голямо парче крепхартия опаковайте и останалата част на конуса, така че той да стане целият зелен. Ако от гипса има изцапана част от стеблото на елхичката, трябва да опаковате и него в кафява крепирана хартия например.
След това опаковайте саксията за цветя. Например със златен целофан за цветя.  След това опаковайте саксията за цветя. Например със златен целофан за цветя.  След това опаковайте саксията за цветя. Например със златен целофан за цветя. 
Нарежете от органзата на квадратчета. След това ги прегънете едно по едно на четири, а в основата сложете клечка за зъби. Прихванете сгънатата органза към клечката с помощта на прозрачно тиксо. Направете множество такива заготовки. След това равномерно ги забождайте по ствола на елхата, за да получите красиво и пересто зелено дръвче.
 Нарежете от органзата на квадратчета.  След това ги прегънете едно по едно на четири, а в основата сложете клечка за зъби.  Прихванете сгънатата органза към клечката с помощта на прозрачно тиксо.  Направете множество такива заготовки. След това равномерно ги забождайте по ствола на елхата, за да получите красиво и пересто зелено дръвче.
 Остава само да украсите органзената елхичка! Как? Например с играчки от бонбони, опаковани в разноцветен станиол.  Единия край на бонбонетата опаковка закрепете здраво за клечка за зъби – отново с помощта на тиксо. И отново забождате клечките за елхичката Остава само да украсите органзената елхичка! Как? Например с играчки от бонбони, опаковани в разноцветен станиол. Единия край на бонбонетата опаковка закрепете здраво за клечка за зъби – отново с помощта на тиксо. И отново забождате клечките за елхичката
 Много ефектно се получава и, когато добавите парченца мрежа за цветя. Използвайте същата техника, както със заготовките от органза.  Много ефектно се получава и, когато добавите парченца мрежа за цветя. Използвайте същата техника, както със заготовките от органза.  Много ефектно се получава и, когато добавите парченца мрежа за цветя. Използвайте същата техника, както със заготовките от органза. Много ефектно се получава и, когато добавите парченца мрежа за цветя. Използвайте същата техника, както със заготовките от органза.
 Идва ред да украсите саксията на елхичката.  Към златния целофан, може да добавите златна луксозна крепирана хартия.  Около стеблото на елхата сложете напримел бяла паяжина – сякаш току-що е паднал сняг. Идва ред да украсите саксията на елхичката. Към златния целофан, може да добавите златна луксозна крепирана хартия. Около стеблото на елхата сложете напримел бяла паяжина – сякаш току-що е паднал сняг.
Добавете панделка, перли и мъниста. Използвайте въображението си.  Може да добавите и органзени панделки като гирлянди на елхата.  Напоследък е много модерно органзата да се използва вместо гирлянди. Създава впечатление за ефирност. Добавете панделка, перли и мъниста. Използвайте въображението си.

Може да добавите и органзени панделки като гирлянди на елхата.

Напоследък е много модерно органзата да се използва вместо гирлянди. Създава впечатление за ефирност.

Ето това е вашата приказна Коледна елха!

Хубави Коледни празници от Ракхива!

 

Снимки stranamasterov. Текст Ракхива.