Rakhiva

Модни идеи за детско пролетно тържество с тюл

Вижте как се е разлютила Баба Марта! Ядосана е и зимата не може да си отиде. Ще трябва с общи усилия да извикаме Пролетта. Как ли? С детско пролетно тържес тво, разбира се.  И тъй като всяко детенце е като пролетно цветенце, днес щ е ви представим няколко идеиза мода от тюл. Така че хем да зарадвате децата, хем да изпълните тържеството си с много цвят и настроение. 

За направата на роклите вижте урока на Ракхива Как да си направим пачка за балет, туту, рокля за принцеси. За направа на розичките в украсата на роклята вижте урокакак се прави розичка от панделка
 

Ще са ви необходими следните материали:

1. Различни цветове тюл или органза- виж тук
2. Панделка сатен за коланчето и за презрамките на рокличките - виж тук

  

От тук нататък е въпрос на личното ви въображ ение в какви цветове да комбинирате пролетните роклички на децата. Ето няколко модни идеи:

Спомняте ли си приказките, в които Пролетта пристъпва по полянките и след нея никне тревичката и разцъфват цветята? А как е облечена Пролетта?

Вероятно така – с рокля, направена от комбинация на бял, жълт и зелен тюл. Бяла сатенена панделка за коланче в кръста и красиво декоративно хартиено цвете на коланчето.

   

А може би Пролетта е с рокля от син като небето тюл, комбиниран със светлорозов и розов тюл – като пролетните цветя. Розово сатенено коланче и отново декоративно цвете на него.

Ооо не ви ли ухае вече на зюмбюл и люляк? Несъмнено е, че и това е една от любимите рокли на Пролетта!

   

А спомняте ли си онази невероятно слънчева оранжева песничка: „Оранжево небето, оранжево морето, оранжева тревата...“

Сигурни сме, че авторът преди да я напише е сънувал това слънчево момиченце, облечено в рокля-туту, съчетала в себе си всички нюанси на оранжевото – от червено до жърто. Тази рокличка има красива декорация с цветя от тюл, които ето как се изработват, а също и червени презрамки.

   

А ето и едно също толкова слънчево съчетание на жълт, розов и виолетов тюл в рокличка-туту.  Презрамките също са от разноцветен тюл, сплетен на плитка.

   

В рокличка – туту от зелен тюл, с крилца и вълшебна пръчка.  Кой ли пристъпя там? Без съмнение това е  Феята на малките тревички. 

   

Ето и една калинка – в рокля от червен и черен тюл и разбира се на черни точки.

   

А това е ефирната фея на Пролетното небе – светло синьо с бели пухкави облачета. Светло сини и бели сатенени презрамки. Белият тюл е насложен върху светлосиния от двете страни и е прихванат с много красива сатенена панделка. Приказно!

   
   

И не забравяйте тържествено да облечете и онази фея-учителка-майка, която несъмнено ще се вдъхнови и измайстори всички тези невероятни роклички за децата в очакване на Пролетта... 

В очакване на Пролетта от „Ракхива“.

 

Снимки twosisterscrafting и etsy. Текст Ракхива.