Rakhiva

ИДЕИ ЗА ПОДАРЪК: Как се прави хартиена картичка за поздрав на дама

След като миналия път ви показахме как се прави ръчно изработена апликация за хартиена картичкамъжки костюм“, днес ще се погрижим за дамите. Ще ви покажем как се прави аналогична хартиена картичка, която е подходяща за подарък на жена по случай рожден или имен ден. Но също така е удобна за обозначаване на местото на дамите при сватби или други тържествени поводи.

Ще са ви необходими следните материали:

  1. Цветен картон – за тялото на картичката;
  2. Опаковъчна хартия – има различни варианти Еко хартия, Италианска хартия ролка, ЛУКС италианска хартия, тишу или Едноцветна креп хартия и Лукс креп хартия
  3. Панделки - Сатен, Сатен с точки, Релефен сатен, Органзени панделки, Органза с точки и цветя
  4. Мрежа – напр. Златна мрежа
  5. Перли полусфери, готови фигурки за украса и мъниста
  6. Ножица, лепило.
     
             

Като начало пригответе тялото на самата картичка от цветен картон. Надпишете я по съответния повод и остава да се направи апликацията във вид на дамски тоалет.

 

За удобство на другия вид картичка ви показваме вариант, който използва шаблон, а не оригами за направата на дамския тоалет от картичката. 

Шаблонът (изтеглете го тук) съдържа очертанията на три вида бодита и пола, които може да съчетавате като визия, материали и по цветове.

Но ето вариант, според който дори само от тях може да направите апликация на своята картичка като ги украсите с мъниста, перли полусфери или готови фигурки за украса по ваше усмотрение.
 

   

Другият вариант за апликацията на хартиената картичка е да направите пълен тоалет с полата от шаблона. За целта след като я изрежете трябва да я сгънете на плисета.

   

След това да залепите за картичката само тези плисета, които се допират до картона на основата. Така се създава това усещане за ефирност и обем на картичката.

   

Добавете тънка сатенена панделка. Или панделка и мъниста. 

   
   

Друг елегантен начин за направата на дамския тоалет е да се използва за полата тишу хартия или креп хартия. Много красиво се получава и с органза. В тези случаи трябва да залепите  полата за картона само в областта на коланчето. Бодито пък е направено не по шаблон, а с оригами. Вижте как тук.

   

Ако искате вместо да подарите подарък да поднесете пари за сватба, има елегантен начин да го направите – с красиво изработена оригами картичка. Вижте как се прави тук! 

 

Когато поднасяте пари, най-лесният начин е да сгънете на три банкнотите и да ги „облечете като булка“ с бяла органзена или от мрежа поличка и панделка. Що се отнася до мъжкия костюм и това как се сгъва той, вижте нашия урок тук. За него може да ползвате изпринтена имитация на банкнота, тъй като изисква по-сложни манипулация и рязане.

Весели тържества и празници от Ракхива!

Снимки homemade-gifts. Текст Ракхива.