Rakhiva

Идея за подарък за празника на мама

Ето че Баба Марта дойде, а с нея наближава и празникът на мама. Някои го празнуват на 8 март, а други на 25 март - Благовещение. Може отдавна вече да не сте малко дете… Всъщност няма значение на колко години сте. Нито е нужно да чакате само един ден, в който да решите да зарадвате своята майка, да ѝ засвидетелствате своята любов и уважение. Но как да направите това? Задължително с цветя. От Ракхива вече сме ви представяли идеи за подаръци за празника на мама. Днес ще декорираме керамична ваза, или керамична саксия, с цветя. Представете си само колко е романтично и вдъхновяващо. А знайно е, че майките имат перфектното въображение и ще оценят това!
 

При това материалите за декорацията на подаръка са отдавна изпитани: ретро дантела, перли полусфери - сърца, натурален шнур - канап, панделка сатен, силиконово лепило.
 

Дантела памучна Перли за лепене   КАНАП, НАТУРАЛЕН ШНУР  Луксозни панделки СИЛИКОНОВИ ПРЪЧКИ

Как се прави бързо и лесно декорация за подаръка на мама?

Първо с помощта на силиконово лепило поставете тясна ретро дантела в горната част на вазичката или саксийката. Ние сме завързали дантелата на красива панделка. Също така, ако нямате подобна тясна дантела, може да използвате канап или ленена панделка, която да украсите с перли полусфери, например.

В средата на панделката залепете перла полусфера във формата на сърце.

Залепете три по-малки  перли полусфери сърца отгоре на вазата.

След това декорирайте средната част на вазата. Тук може да използвате широка ретро дантела. Ако вазата е достатъчно висока, може да украсите с натурална панделка лен и дантела.

   

И накрая остава да декорирате долната част на вазата – също с тясна ретро дантела или натурален шнур… За целта, ако работите с празна ваза, може да я обърнете и да залепите спокойно дантелата. Ако правите украса на саксия с живо цвете – ще ви е една идея по-трудно, без да обръщате.

Обърнете внимание, че горната и долната ретро дантела са поставени в една и съща посока – с вълничките нагоре.

   

По желание може да добавите още елементи – сърца, перли и т.н.

Ето какво красиво произведение на изкуството се получи.

   

Остава само да добавите цветя във вазата. Например нашите са хартиени цветя от креп.

 

Ето няколко уроци от Ракхива как се правят букети от хартиени цветя.

 

Как се правят хартиени цветя от тишу хартия.

   

Как се прави зюмбюл от крепирата хартия.

Ако сте декорирали с нас саксия с живи цветя, трябва просто да я подарите

Останете с Ракхива и още идеи за творчество и декорация!