0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

10 интересни начини за използване на органзените торбички

Органзените торбички са прекрасни тънки, прозрачни торбички и може да ги откриете в много различни цветове. Те завършват със сатенена панделка за завързване, която дава възможност да ги затворите по един красив и елегантен начин.

Торбички от органза, могат да бъдат използвани по много различни варианти както в декорацията, опаковането, козметиката и дори в градинарството. Те са екологични опаковки, които могат да се перат и да се използват многократно.

 

1. Опаковане на малки подаръчета


Най-често органзените торбички се използват за опаковане на малки интересни подаръчета за парти за рожден ден, за кръщене или сватба.

Идеята е за всеки голям празник да остане спомен на гостите от невероятното преживяване и естествено подаръчетата - изненади могат да се поставят в малките органзени торбички.

Трудната задача как да опаковате подаръчета за деца в детската градина за рождения ден на детето ви, ще се превърне в приятно занимание с органзените торбички. Те са идеален вариант да създадете едни оригинални и шарени подаръци - почерпка и да предизвикате усмивки на детските лица. 

Торбички от органза с подаръци и малки подаръчни кутийки с панделка


2. Подаръчни козметични комплекти


Торбичките от органза са идеален начин да комбинитате различни козметични продукти и да ги оформите като готови подаръчни комплекти. Може да се комбинират  парфюм, гримове, червило или балсам, шампоан и други козметични продукти, да се поставят в органзена торбичка и да се прикрепи картичка към сатенената връзка за да се добави красиво послание.

Органзени торбички в розов, бял и син цвят


3. В градинарството - защита на грозде и други плодове от насекоми


Едно от най-интересните и полезни приложения на органзените торбички е в градинарството. Те могат да се използват за защита на грозде и други плодове от насекоми и птици. Ето как може да го направите:

  • Защита на гроздето: Поставете торбички върху гроздовете. Те ще предпазят плодовете от насекоми като оси и пчели, мравки, които обичат да нападат гроздето. Органзата позволява на плодовете да дишат и пропуска светлината, което е важно за тяхното узряване.
 
  • Защита на други плодове: Можете да използвате същия метод и за други плодове като ябълки, праскови и ягоди. Поставете торбичките върху плодовете, когато започнат да узряват. Това ще ги предпази от насекоми и птици, като в същото време ще позволи на въздуха и слънчевата светлина да достигат до тях.
 
  • Събиране на семена: Ако отглеждате цветя и искате да съберете семена, можете да използвате органзените торбички, за да покриете цветните глави. Това ще предотврати разнасянето на семената от вятъра и ще ви улесни при събирането им.
Грозде предпазено от насекоми чрез използване на органзена торбичка

Различни плодове защитени в органзени торбички

4. Лавандулови сашета


Може да съхранявате лавандула и други ароматни цветя в органзени торбички и да ги използвате като естествени ароматизатори.. Може да ги поставите в различни помещения или директно в гардероби или дори под възглавницата за релаксиращ ефект. Лавандулата не само придава приятен аромат, но и помага за отблъскване на молци и други насекоми.

Торбички от органза с лавандулов цвят


5. Органайзер за бижута


Органзените торбички са отлични за съхранение на бижута. Те предпазват накитите от прах и драскотини, като в същото време ви позволяват да видите какво има вътре, без да се налага да отваряте всяка торбичка. Можете да ги използвате за разделяне на различни видове бижута – гривни, обеци, пръстени и т.н.

Множество бижута сортирани в различни торбички от органза


6. Органайзер на вещи при пътуване

Органзените торбички са идеални за организиране на личните вещи при пътувания. Можете да ги използвате за съхранение на чорапи, бельо или други малки предмети, които искате да запазите отделно в багажа си, както и да организирате останалия си багаж в по-големи органзени торбички. Предимството е, че през прозрачната органза, може много лесно да откриете всичко, което ви е необходимо.

Торбички от органза като разпределител за различни вещи в туристическия куфар

7. Украса в градината със светлинки


Може да създадете приказна атмосфера в градината си, като поставите малки светлнки и да ги окачите в градината. Това ще създаде едно магическо преживяване. Изгасете всички светлини в градината и се насладете се на магическото усещане.
 

8. Ароматизиращи пликчета за гардероба


В оргазените торбички може да си приготвите микс от различни сухи ароматни цветя.

Органзените торбички са идеални за организиране на личните вещи при пътувания. Можете да ги използвате за съхранение на чорапи, бельо или други малки предмети, които искате да запазите отделно в багажа си. Те също така са полезни за съхранение на мокри бански костюми или кърпи след посещение на плажа.
 

Торбички от органза с различни цветове като натурален ароматизатор


9. Съхраняване билки и подправки


Освен това можете да съхранявате свежи билки и всякакви други подправки, които по принцип не бива да бъдат затваряни в недишащи торбички.


Торбички от органза за съхранение на различни билки

10. Мини саксийки за приготвяне на разсад


Можете да използвате органзените торбички като мини саксийки за отглеждане на разсад. Те са леки и пропускливи, което ги прави идеални за този вид употреба. След като разсадите пораснат достатъчно, можете лесно да ги прехвърлите в по-големи саксии или директно в градината.
Мини саксийки за приготвяне на разсад