Rakhiva

Крокотак – творчество и забавления за деца

Чували ли сте за страната на име Крокотак? Със сигурност. Това е страната на децата, на творчеството, въображението и красотата. А за нейната фея? Тя е като феята-кръстница от любимата ни приказката. Размахва вълшебната пръчка и превръща тиквата в каляска, гущерите – в лакеи... А детето ви намята дрехата на своето творческо въображение и се превръща в принц или принцеса.

 

Дори да бяхме съвършените родители, пак имаме нужда от тази страна и нейната фея. Тя е нашият верен помощник. Нескончаем извор на творчески идеи и забавления. Радостта от пълноценното и живото ни общуване с децата. Щастието да ги виждаме как се учат от малки. Как развиват умения, усет и нестандартен поглед към всяка вещ, към всеки детайл, който прави от нищото нещо. Как превръщат обикновеното в необикновено, стандартното във вълшебно и красиво.

Как работи това вълшебство ли? За Дани от Крокотак всичко става с много любов и труд, с вдъхновение и майчина всеотдайност – към децата, към творчеството и красотата.

Съвсем като самата вълшебна дума Кро-ко-так!

Днес в Ракхива ще ви покажем част от идеите на Крокотак и ще ви се похвалим с една радостна новина. Вече можете да закупите книжките на Крокотак в магазините на Ракхива.

 

Ето ги и тях.

Колко начина има да приветствате идването на Пролетта?

 

Ето само първите 9 начина на Крокотак:

Да си направите щъркел от хартия, да се превърнете в щъркел самият вие, да нарисувате щъркел от ръчички на дете, кацнал до червено цвете да си направите щъркел за мартеничка, и... да провесите дъъъългите щъркелови крака да висят от поканата ви към Пролетта...

   

Дръжте се, още ни е пролетно в душите.

Тези непотребни рула от тоалетна хартия са се превърнали в ствол на дърво. Клоните са нагънат на хармоника лист, а разноцветни хартийки се превръщат в листа и цветчета.

   

Може би не предполагате, но децата обожават да играят с цветни копчета. Ето какво може да си направите заедно с тях!

Внимавайте обаче, най-малките деца толкова много обичат шарените копчетата, че са склонни да ги глътнат! Тази игра е за по-големите деца.

   

Ако вашето дете се страхува от буквичките, поиграйте си с него.

Когато буквичките са тичинки на цветя, а вие просто като пчелички ги обикаляте... Това е вече игра и детето се забавлява...

   

А с буквите, идват и книжките. Ето книжките на Крокотак, които може да намерите в Ракхива

КРОКОТАК - детски буквар

Този буквар е в помощ на родителите. Неговата цел е да помогне на децата в усвояването на правилна техника на четене.
В него ще откриете:

Всички букви и звукове на българската азбука.

Как се съединяват звуковете.
Четене на срички, едносрични и многосрични думи.
Плавен преход от прости изречения към текст.
Красиви илюстрации.

   

КРОКОТАК - кръстословици за деца от 5 до 7 години

Това са логопедически кръстословици, подходящи за деца в предучилищна възраст. Всяка кръстословица е тематично подбрана в области, добре познати на децата. Решавайки кръстословиците, децата ще се упражняват в правилното изписване на думите.

   

КРОКОТАК - РАБОТНА ТЕТРАДКА. ФИНА МОТОРИКА

Заниманията в Работна тетрадка КРОКОТАК са предназначени за развитие на фината моторика при децата в предучилищна възраст. Фините движения на пръстите на ръцете са тясно свързани с развитието на речта и мисленето. Нивото на развитие на фината моторика е един от показателите за интелектуалната готовност на детето за училище.

   

КРОКОТАК - животни от хартия

 

Поредната книга от поредицата "КРОКОТАК" - ЖИВОТНИ ОТ ХАРТИЯ, изрежи и прегърни –e предназначенa за развитието на фината моторика при децата в предучилищна възраст. Уменията за изрязване и прегъване са свързано с фината моторика на човека и затова още в предучилищна възраст, а и по-рано, децата започват да се тренират с най-различни упражнения за нейното развитие. Книжното тяло е от картон.

  КРОКОТАК - 5-7 занимания и игри за деца в предучилищна възраст

Това е Работна книга (activity book) за цялата година. 
Предназначена е  за деца от 5 до 7 години. В нея сa събрани 180 занимания по математика, моторика, памет и наблюдателност.
С книгата децата ще затвърдят знанията си за буквите, цифрите, ще подготвят ръката си за писане и ще развият своята концентрация и логика. 

Съдържание:
3-15 стр.  Околен свят
16-61 стр. Математика
62-91 стр. Родна реч
92-143 стр. Фина моторика
144-180 стр. Памет, логика наблюдателност

  КРОКОТАК - 3-5 занимания и игри за деца в предучилищна възраст

Това е Работна книга (activity book) за цялата година. Предназначена е  за деца от 3 до 5 години. В нея сa събрани 180 занимания по математика, моторика, памет и наблюдателност.С книгата децата ще затвърдят знанията си за буквите, цифрите, ще подготвят ръката си за писане и ще развият своята концентрация и логика.

Съдържание:

3-15 стр.  Околен свят

16-61 стр. Математика

62-91 стр. Родна реч

92-143 стр. Фина моторика

144-180 стр. Памет, логика наблюдателност

  КРОКОТАК - ДА ПОДГОТВИМ РЪКАТА ЗА ПИСАНЕ 4-6

Книга с полупрозрачни листове за прерисуване. Чудесен подарък за всеки бъдещ първокласник.Преди всяка страница с рисунка има полупрозрачен лист, върху който трябва да се прерисва съответния шаблон. Където детето е готово, може да повдигне листа и да види само своята рисунка.Картинките са направени така, че да развиват фината моторика на детската ръка и тя по-лесно да свикне с изписването на малки и разнообразни елементи.Последните страници на книгата са предназначени за упражнения в писане на цифри и букви.