Rakhiva

Ракхива на гости Надежда от Bellissimo Art с празнична декорация за стена за 8 март.

Малко преди празника на жените 8 март отново ви срещаме с Надежда от Bellissimo Art. Нашата усмихната домакиня ще ни изненада като направи специално за нас празнична декорация за стена.
 

И тъй като през март на почит е една друга жена – Баба Марта с нейните мартенички, Надежда е намерила чудесно ново измерение и е съчетала артистично двата празника.
 

За основа на украсата за стена тя използвадве кръгчетасплетени на венец сухи пръчки от лоза. Приготвила си ги е самата тя, още от миналото лято. Ако вие не разполагате с подобна основа, може да си направите две сплетени кръгчета от хартиен шнур с тел. След това просто ги съединете с малко тел.
 

За украсата на осмицата може да комбинирате най-различни материали: цветарска мрежа, розички сатен, хартиена рафия, панделки сатен, панделки мрежа, натурално зебло , алуминиева цветна тел за декорация, и мн. др. 

 
       

 

Сред многото интересни материали Надежда използва и вълна. С бяла и червена вълна тя покрива основата на осмицата като я завързва с хартиени шнурове.

 

Долния кръг на осмицата прави червен, горният – бял.

   

Казват, че със своите два кръга осмицата е символ на съвършенството. В нея сякаш небето и земята се оглеждат взаимно, но в същото време са и здраво свързани. Като две сватбени халки. Така е и в човешката душа – тя е и възвишена, и земна.

Творчеството и изкуството я издигат към небето, а земята е полето, на което се осъществяваме.

   

Постепенно декорацията разцъфтява в красиви сатенени розички, панделки, шнурчета, рафия, които артистично се допълват като форма и цвят.

 

Питаме нашата домакиня има ли уроци как да комбинираме материалите?

„Нещата трябва просто да се усещат“, споделя с нас Надежда. „Всичко се учи с опита. Във всяка грешка човек си намира положителното и това, което ще го научи. Даже точно тези грешка понякога дават много интересни решения.“, уверена е тя.

   

Също като тези две рози – бяла и червена, на мястото където се събират двата кръга в нашата декорация

  Две сатенени розички разцъфтяват до хартиен шнур и вълна..
   

Ако се чудите какъв подарък ще подарите за 8 март – от Bellissimo Art първо ще ви попитат за кого е подаръкът. И след като им разкажете, ще изберат с най-голямо внимание и усет за човека. Така че вашият подарък да бъде уникален и неповторим. Но най-вече от сърце.

   

И ако се вгледате вничателно наистина няма две еднакви изработки в магазина.

   

Всяка си има своя уникален характер, материал и послание….

   

Ето и нашата декорация за 8 март.

На търгване пожелаваме хубав празник и много успехи на нашата домакиня – Надежда от Bellissimo Art.

А вие останете с Ракхива, защото ни очакват още много срещи с изкуството и красотата.