Rakhiva

Две свежи идеи за декорация на сватбено тържество с хартиени цветя

От Ракхива многократно сме ви показвали как се правят хартиени цветя – от тишу или креп хартия. С вас сме правили и цели букети от бонбони, поставени в хартиени цветя. Днес обаче ви предлагаме да видите хартиените цветяв една по-друга светлина – втъкани в декорацията на сватбено тържество. Например като част от бутониера, с която да закичите гостите или като вариант да поставите табела с имената им според мястото им на сватбената трапеза.

За днешната сватбена декорация ще са ви нужни следните материали:

1. Едноцветна креп хартия – за цветчетата
2. Хартиеншнур с тел – за дръжките на цветчетата, може да се ползва и цветарска тел, която да опаковате и цветарско тиксо
3. Перли – по желание
4. Цветен картон
5. Натурален шнур, канап
6. Инструменти за бижута

Как се правят красиви цветя от креп хартия? Лесно е! 

Може да погледнете нашия урок тук.

   

Или просто да навиете лента крепирана хартия и да я завържете от едната страна, както е показано на снимките тук.

   

След като навиете цветчето и поставите дръжката му от хартиен шнур с тел или от бижутерска тел, обвита с цветарско тиксо, може да оформите бутониерата с естествена зеленина и натурален шнур (канап).

   

Разбира се винаги можете да поставите и свежи цветя вместо хартиеното цвете във бутониерата, но проблемът е, че те трябва да издържат повече от ден или два. За зеленината това не е проблем, но за всяко нежно цвете – да. 

Освен това можете да подберете цвета и нюанса на креп хартията да бъде в тон с цветния акцент на сватбеното тържество. Тя може да съответства и на други елементи – например табелите върху масите с имената на гостите. 
   

Ето една свежа идеякак да си направите такива табели с помощта на цветя от креп хартия, цветен картон и коркови тапи.

1. направете с помощта на нож надлъжен разрез на корковата тапа. Нека разрезът да е тесен и дълбок поне до центъра на тапата.

2. изрежете и надпишете красиво цветния картон, както това е показано на снимката. Единият му край е леко скосен до размерите са корковата тапа.

   

3. поставете върху самата тапа красиво цветче, като това, което например имате за бутониера на гостите.

4. накрая просто поставете стабилно табелата в украсената с цвете корковата тапа, която ще служи като елегантна поставка за табелата върху масата.

Красиво е, нали?

Останете с Ракхива за още свежи идеи за творчество и декорация!

 

Снимки craftedtobloom.com. Текст Ракхива.