Rakhiva

ИДЕИ ЗА СВАТБЕНА ДЕКОРАЦИЯ С ЦВЕТНИ АКЦЕНТИ

Цветният акцент в декорацията на сватбени тържества е като черешката на тортата. Както вече отбелязахме, той носи и скритото послание на младоженците. Но разбира се – изкуството на украсата е в детайлите. Как да бъдат поставени цветните акценти в сватбената декорация? Те могат да са видими и подчертани. Но могат и почти невидимо да загатват за цвят, като създават усещане за вътрешна хармония и стил. Всичко зависи от вас и вашето въображение. Изпълнението е много простичко и лесно.

Ще са ви необходими следните материали за декорация:

  1. Панделки за столове
  2. Панделки Сатен
  3. Сватбен тюл – в съответния цвят
  4. Органза
  5. Физeлин – за декорация на маса
  6. Торбички от органза
  7. Кутии за подарък - сърце
  8. Перли и седеф
Сватбен тюл – в съответния цвят Органза Едноцветнен физелин    Кутии за подарък - сърце   

Къде и какъв цветен акцент можем да поставим при организирането на сватбеното тържество?

1. В булчинския букет – със сатенена панделка в цвета на сватбената украса. Обърнете внимание, че тук той е съчетан и с цвета на цветята.

2. В прическата на булката – с вплетена почти незабележима панделка от органза или сатен

Това е иден от хитовете на сватбената мода. В преследването на цветния акцент организаторите на сватбените тържества стигат до там, че цветът на колата на младоженците е същият като вплетената в косите на булката цветна панделка.

А ето и един още по-подчертан цветен акцент в прическата на булката. В косата на булката са вплетени цветя от панделки. Ето някои от уроците на онлайн академия Ракхива за това как да си направим сами розичка от панделка, роза от текстилна лента или как да си направим сами цвете от органза.
3. В тоалета на булката – цветен акцент от панделка като моден аксесоар.Много често ще видите, особено при големите модни дизайнери цветен акцент и в самата булчинска рокля. Това често е например като колан на роклята, от сатенена или органзена панделка. 
 
  4. В декорацията на сватбеното тържество – цветен акцент от бели балони, опаковани в цветен тюл.

Тук при завързването на тюла и балона е поставено красиво хартиено цвете. Това може да е роза, направена от крепирана хартия – бяла или в тон с цветния акцент. Ето урок на онлайн академия Ракхива как се прави роза от крепирана хартия.

  5. В сватбените късметчета, които също се изработват от тюл, в съответствие с цветния акцент на тържеството. Вижте как се правят сватбени късметчета от тюл.

 

6. В декорацията на масата на сватбеното тържество – с органзени торбички. Разбира се да не забравяме за магията на органзените торбички. Тук те са превърнати в красива опаковка на запалените ароматни свещи. А около тях са разпръснати бели перли и седеф.

Все пак ви препоръчваме внимателно да се отнесете към тази идея, за да не направите пожар!

Всъщност пожарът е хубаво нещо, когато е в сърцата на младоженците!

Ракхива ви пожелава вечна и неугасваща любов!