Rakhiva

Как се прави сватбен букет от живи цветя

Ракхива е на гости на своя пръв домакин – сватбена агенция „Мерида“, за да ни покаже как се прави сватбен букет от живи цветя. Още с влизането си сме омагьосани от невероятните сватбени аксесоарикрасиво декорирани сватбени кошнички в дантели, украсени със сатен бутилки шампанско, изящни стъклени вази, декорирани с натурални панделки зебло с дантела...

 

Посреща ни усмихната домакиня Мирена, която с удоволствие ни разказва за тънкостите на занаята. 

За изработката на сватбения букет ще са ви нужни следните материали: пиафлора микрофон, фоам, гъба за цветя Oasis, панделка сатен, дантела, перли, подходящи живи цветя.

сватбени аксесоари дантела панделка зебло с дантела  гъба пиафлора - микрофон  панделка сатен  перли
Как се прави сватбен букет

Първото, което ви е нужно, за да направите сватбен букет от живи цветя, това е качествена гъба пиафлора и държач във формата на микрофон. Поставете микрофона с гъбата във вода за около 5-10 минути, за да попие. След това сте готови за работа с нея.

Когато гъбата е качествена, в нея няма шупли от въздух и цветята остават свежи за два-три дни. А това за сватбеният букет е много важно.

  Мирена ни показа, че за улеснение за подложка използва друга гъба, в която поставя микрофона, докато оформя букета с живите цветя.

Подредбата на цветята започва от горната част на микрофона и слиза постепенно надолу.

Можете да избирате цветята според цветния акцент на сватбеното тържество, според любимото цвете на булката и т.н. Нали знаете, че освен това всяко цвете има своя символично значение. Така че всеки един малък детайл невидимо ще говори за пожеланията на вашето сватбено тържество.

   

Когато отрязвате дръжката на цветето, правете това под остър ъгъл. Така тя става остра и удобна да се постави в пиафлората.

Веднъж поставена, не бива да я вадите и повторно да я поставяте, защото вече ще е неустойчиво закрепена в гъбата.

   

Ред по ред Мирена оформя нашия сватбен букет…

   

А ние надникваме към красивите вази, декорирани с натурална панделка дантела и зебло.

   

Невероятните декорации на сватбени бутилки шампанско от малки розички сатен, дантела, сатен и органза...

   

Изящните сватбени късметчета с розички от силикон.

   

Когато букетът е напълно оформен и богато украсен с цветя, идва ред да декорираме и пластмасовата дръжка.

Сама по себе си тя е бяла и по нея са направени улейчета, така че лесно да може да се държи и да не се изплъзва от ръцете. Една панделка сатен върху дръжката няма да развали тази релефност, просто ще я направи по-стилна.

   

Мирена поставя панделката непосредствено под гъбата пиафлора. Използва силиконово лепило, за да закрепи сатена върху пластмасовия държач.

След това внимателно и красиво навива панделката сатен до самия долен край на държача.

И отново залепва на места със силиконово лепило.

  Най накрая на опакованата в сатен дръжка се поставя една красива завързана панделка от сатен с тичинка от перла например.
   

Цветът на панделката сатен, обяснява Мирена, зависи изцяло от роклята на булката. Ако роклята е бяла – панделката също трябва да е бяла. Тя не може да е например екрю, защото ще изглежда мръсна. Но може да е в синхрон със сватбения цветови акцент.

Може да добавите дантела или перли полусфери в синхрон с булчинския тоалет.

„Ухае на свежест, на живот ухае“, радва се Мирена.

  Ето какво значи качествена гъба пиафлора! Мирена обръща букета и ни демонстрира устойчивостта на един сватбен букет, изработен върху основата на микрофон, гъба за цветя Oasis микрофон на Оазис:
„Kакто и да позира една булка , букетът няма да загуби своята цялост и очарование“
   

Благодарим ѝ за чудесния урок и гостоприемството. Насладете се и вие като нас и заложете на професионализма, въображението и опита на сватбена агенция „Мерида“

Целият ни видеоурок може да видите ТУК.

 

А вие останете с Ракхива и още идеи за творчество и декорация!