0 бр.
СУМА: 0.00 лв.

Направи си сам сватбена декорация за стол от тюл или органза

Тази оригинална идея за сватбена декорация е много ефектна, а в същото време е лесна за направи си сам. Необходимите ви материали са тюл или органза – по ваш избор. Как да изберете тюл или органза? Всичко зависи от техните качества.

Органзата е много фина и има свой собствен блясък – тя отразява светлината и изглежда така, сякаш са втъкани в нея хиляди блещукащи звезди. Много е ефектна за декорация, особено на нощни тържества при светлините на лампите. Създава неповторимо настроение. Тя е и по-скъп материал.

При нас ще я намерите да се продава само на ролки с ширина 47 см и дължина 9 м.

  

Тюлът е по-мек и еластичен материал. Той почти не блести, но е също много ефирен. В Ракхива ще го намерите в две разновидности

 - Кристален тюл, който е много фин като изработка

-  Обикновен тюл, който е малко по-едро тъкан

В Ракхива тюлът се продава е на топове в Ракхива 1 топ съдържа 50м с ширина 3м (150 кв.м). Може да поискате точно определено количество и да ви отрежат от големия топ. Тюлът е и по-евтин материал в сравнение с органзата. Това го прави много предпочитан при декорации на сватбени тържества.

Днешната сватбена декорация е във виолетов цвят на тюл или органза.

Ще ви е нужна също така и панделка органза. А към самата декорация е добавена и красива бяла роза. Тя може да е жива роза от цветарски магазин, а може да е направена от сатен, както това сме показали в нашия урок Направи си сам декорация – роза то панделка сатен.

Тюл, органза и сатен. Великолепно съчетание!

Може да поставите и перли по желание.

 

 

 

Като начало отрежете широка и дълга панделка от тюл или органза в желания от вас цвят. Дължината се определя от височината и ширината на стола, който украсявате.

Имайте предвид, че тюлът и органзата не се нищят, когато ги режете с ножица, и това е тяхното предимство.

Сгънете плата по средата и тази среда закачете за облегалката на стола. Прехвърлете краищата през ребрата на стола и завържете с тясна панделка органза от другата страна на облегалката на стола по диагонал.

След това отрежете красиво краищата на тясната панделка по диагонал. В самия възел промушете дръжката на розата.

С ръце оправете краища на тюла или органзата да падат красиво и свободно.

 

Ето какво се получава за декорацията.

Нека сватбената приказка да започне J.

А вие останете с Ракхива за още идеи за творчество и декорация!