Rakhiva

Как се прави декорация – цветя от зебло и хартиен шнур с тел

Днес ще ви представим една невероятна идея за декорация - цветя. Как се прави? Лесно  и от съвсем достъпни материали - лен или зебло и хартиен шнур с тел. Толкова е ефектна, че може да е моден аксесоар или елемент от коледен венец например.

За материалите, както казахме, може да ползвате натурална панделка лен, ситно зебло, зелен хартиен шнур с тел, дървена мъниста за тичинките. Ще са ви нужни също така инструменти за бижута, силиконово лепило, ножица.

Как се прави декорация – цветя от зебло и хартиен шнур с тел?

Вземете хартиения шнур с тел и с помощта на клещите отрежете  21 еднакви по дължина парчета.

Оформете ги във формата на листа, както е показано на снимката. Двата свободни края се завиват един в друг и оформят дръжката на листото.

   

По така направената формичка за листо очертайте, залепете и изрежете лен или зебло. На снимката е показан вариант, когато се ползва не удобното и прозрачно силиконово лепило, а друг вид хартиено лепило. 

   

След това комбинирайте три по три така направените листа на цветето. Всяка тройка листа оформя цветче като дръжките на листата се увиват едни в други.

Освен това всяко листо лесно може да оформите да заеме необходимата форма и извивка, благодарение на теления шнур.

   

В центъра цветето, нанизани  на бижутерска тел може да поставите допълнително тичинки от дървена мъниста. Също може да залепите едно парче зелен хартиен шнур с тел по оста на всяко допълнително листенце.

Ето каква красота се получава.

   

Подходяща декорация е и за дома – например оформена в такъ красим коледен венец.

   

Останете с Ракхива още свежи идеи за творчество и декорация!