Rakhiva

Как се прави нарцис от филц

Пролет е! Цветята и дърветата са цъфнали и пролетта ни вдъхновява за творчество и красота. Особено, когато идва Цветница. Особено, когато се касае за украса у дома. Днес ще ви покажем как се прави този красив букет нарциси от филц. По подобен начин може да се направят нарциси и от крепирана хартия.

Ще са ви необходими следните опаковъчни материали за цветарски магазини:

1. Филц или крепирана хартия
2. Хартиен шнур с тел или цветарска тел – за дръжките на цветята;
3. Цветарско тиксо;
4. Инструменти за бижутаклещи за бижута - кръгло рамо и клещи за бижута - странично режещи;
5. Ножица, силиконово лепило, игла и конец.

         

Първо ще направим заготовките за самите цветчета на нарцисите. Те се очертават и изрязват, както са показани на снимката, от три листа филц – всеки с различен нюанс на жълтото. Филцът не престава да ни изненадва с богатството на своята палитра! 

Специално внимание изисква най-вътрешната част на цветето, която е се изрязва във подобна на правоъгълник форма. След това се сгъва на две и се зашива. Накрая с ръце обърнете зашития филца, така че ръбът от зашиването да е навътре, а не навън. 
   

Накрая леко прегънете от страната, която не  е вълнообразно изрязана.  

   

Прегъване с помощта на игла и конец изискват и средните трилистни цветчета на нарциса. Ето как изглеждат те отпред и отзад.

   
  Следващата стъпка е да съберем всички формички на нарциса от филц. Първо се зашива или залепва със силиконово лепило най-тъмната трилистна заготовка, после по-светлата, която оформихме и накрая вътрешността.
   

След това вземете три броя цветарска тел и ги промушете през центъра на цветчето, за да направите дръжка.

  С цветарско тиксо обвийте здраво дръжката, като по този начин събирате заедно жиците на цветарската тел. За да избегнете тази процедура, може просто да използвате зелен хартиен шнур с тел и тогава няма да ви се налага да облепяте с цветарско тиксо дръжката. 
   

С помощта на клещи за бижута оформете красиви близалца на цветчето.

   

Капка силиконово лепило отзад застопорява цветчето върху дръжката.

   

Може да добавите още едно жълто листенце в основата на цвета на нарциса, както и голямо зелено листо на дръжката.

   
   

Ето, готови сме!

Приказно красиви цветя, които ще радват всички у дома!

  Тук е мястото да подчертаем, че подобни красиви цветя може лесно да направите и от хартиен шнур „Туист“, при това ще са съвсем като истински. Като тези в нашия материал за символните значения на цветята.

Цветно радостно настроение ви желаем от Ракхива!

 

Снимки whileshenaps. Текст Ракхива.