Rakhiva

Как се правят големи красиви рози от сатенена панделка

Казват, че розата е царица на цветята. И с право! Дори когато е само роза от сатенена панделка. Тя изпълва пространството с живот, който сякаш струи от всяко нейно цветно листенце. Представете си каква стилна украса за дома е! И колко силно е усещането за уют и хармония с такива разцъфнали рози върху масата. Представете си такава роза, като моден аксесоар върху ревера си!
 

А как се прави роза от сатенена панделка? Отговорът е: Лесно и бързо!

 
 

Вземете дълга сатенена панделка в желания от вас цвят, игла и конец. Също и подръчен инструмент като дръжката на лъжица – без самата лъжица обаче или защо не вретено (ако имате вкъщи).

   

Идеята е да намотаете сатенената панделка около дръжката (вретеното) като варирате диаметъра на намотката от малка към по-голяма. След това извадете инструмента и оставете само панделката. Навийте я на спирала като започнете от малката ширина и продължите към голямата. Така най-вътрешният кръг в цветчето на розата ще бъде малък, а по краищата – голям.

Накрая просто зашийте своята сатенена роза с игла и конец. Може да й добавите панделка и с нея да я завържете например за плетена кошница. 

   

Идеална украса за дома!

Уютен винаги да е домът ви с идеите за декорация на Ракхива!

 

Снимки craftionary. Текст Ракхива