Rakhiva

КАК СЕ ПРАВЯТ ЦВЕТЯ ОТ ФИЛЦ

Пролетните празници един след друг се нанизват като слънчева мъниста на нишката на живота ни. Усмихнете се и разтворете душата си за радост, вдъхновение и творчество! Днес ще ви покажем една свежа идея как се прави подарък, с който да зарадвате своята майка или просто да украсите дома си.

Идеята за декорация е чудесна, реализацията – лесна, така че запретвайте ръкави!

Ще използваме следните текстилни опаковки и материали:

  1. Филц,
  2. Сатенена панделка
  3. Мрежа за цветя
  4. Хартиен шнур с тел
  5. Силиконово лепило, ножица

Как се правят цветя от филц?

 

Първо пригответе от хартиения шнур с тел 3-4 тичинки за теменужките – за целта просто отрежете няколко парчета шнур и подвийте единия им край. След това отрежете от по-тъмен цвят лента филц с дължина около педя.
   

Залепете със силиконово лепило тичинките в единия край на лентата от филц. След това навийте лентата около тях на руло.  Това е най-вътрешната част на теменужката – един вид нейното сърчице.

   

Отрежете от друг цвят филц  3 различни по големина кръгове. Отрежете си и  един голям четвърти кръг от същия цвят, който да служи за основа на цветето, върху която ще залепяте листчетата му.

   

Всяко листче на цветето се оформя като съответното кръгче филц се свива на фунийка и се залепва с лепило. 

   

Най-големите листчета се поставят в основата на теменужката, след това все по-малките се подреждат върху тях и все по-навътре към центъра на цветето.

   

Накрая се добавят и тичинките.

   

Тези красиви теменужки в различни разцветки се поставят върху декоративна мрежа за цветя, завързана със зелена панделка сатен. Панделката много фино напомня листата на цвете. А всичката тази красота разцъфтява върху стар стъклен буркан от кафе или мармалад.

 

Ето каква истинска пролетна приказка, разцъфтява чрез вашите майсторски ръце!

Слънчево настроение и пролетно вдъхновение ви желаем от Ракхива!

 

Снимки ejka. Текст Ракхива.