Rakhiva

Направи си сам панделка за опаковане на подаръци, за декорация и украса

Панделките не са само моден аксесоар, но и елегантен акцент в опаковането на подаръци и опаковането на букети цветя. За имен ден, сватба, кръщене, рожден ден – все поводи за тържества, при които поднасяме цветя и подаръци.

Ще попитате как да си направите сами тези приказни панделки?

Лесно е!
Ще са ви необходими следните материали за опаковане:

  1. Хартиени панделкиОрганзени панделки или Хартиен шнур 'Туист' Ако използвате хартиен шнур „Туист“, трябва първо да го развиете и ще получите от него красива хартиена панделка.
  2. Хартиена мрежа
  3. Хартиен шнур с тел


 
Хартиена панделка Органзени панделки Хартиен шнур с тел за изработка на декорации 
Всички използвани материали може да закупите от онлайн магазина rakhiva.com

Вземете хартиена панделка (или органзата) и хартиена мрежа в желаната от вас цветова комбинация. Поставете мрежата над панделката.

Започнете да ги навивате като придържате мрежата и панделката с ръка. Много важно е да прецените големината на панделката, която искате да направите. Всяка навивка от панделка и мрежа трябва да е два пъти по-голяма от желания размер на панделката.

   

Направете около 4-5 навивки на лентите панделка и мрежа. Ако използвате органза, материята позволява да направите около 20 навивки и по този начин ще имате една разкошно бухнала пандела. 

   

Подредете и сгънете като сплескате навивката от панделка. Получава се правоъгълник.

   

С ножица изрежете леко всички 4 ъгълчета на правоъгълника от панделка и мрежа. Внимание! Когато режете, не бива да стигате до средата на широчината! Идеята е краищата да се изтънят, а не да се срежат напълно!

   
   

След това хванете двата изрязани края на панделката и ги съединете като ги поставите да са в центъра на навитите ленти.

С помощта на хартиен шнур завържете стегнато в средата, т.е. в областта на подрязаната панделка.

   

Хванете с пръст най-вътрешната лента панделка, издърпайте я в страни и я усучете. Панделките от хартия и мрежа имат свойството да остават на своето място след тази процедура.Това позволява да се подредят в разкошна бухнала панделка.

   

Продължете по същия начин да издърпвате и усуквате следващите по ред вътрешни ленти – комбинирани панделка и мрежа. След като свършат от едната страна, обърнете навитата лента и направете същото и за другата част от намотката.

   

Ето какво се получава.

 

 

Идея: Ако комбинирате бяла и червена панделка и мрежа, ще получите голяма красива мартеничка. :)

Ето и целия урок за това как да си направите сами панделка тук.

Весели и щастливи празници от Ракхива!